30 kapuralövés, 0 gól: Spurs-WHU 0-0

Vágólapra másolva!
2011.03.20. 10:03
Nem lehet igazán haragudni a csapatra ezért a rendkívül idegesítő pontvesztésért. Annyi helyzetet dolgoztunk ki, hogy azzal öt meccset simán...

Nem lehet igazán haragudni a csapatra ezért a rendkívül idegesítő pontvesztésért. Annyi helyzetet dolgoztunk ki, hogy azzal öt meccset simán meg lehetne nyerni, és ha nem Defoe Őszerencsétlensége lett volna a "befejező" emberünk, akkor zsákba is került volna mindhárom pont. Mielőtt Defoe-ból végleg "The Foe"-t csinálnánk, azért értetlenkedjünk egy picit, mert az rendben van, hogy sosem volt világmegváltó csatár a srác, de ennyire tragikus szezont legpesszimistább álmainkban sem vizionálhattunk tőle. Eddig bárhol is játszott legalább közepes teljesítményt mindig tudott nyújtani (nálunk is), amit viszont mostanában - igen régóta - művel, az túlmutat minden töketlenségen. Ha hinnék a természetfelettiben, akkor meg lennék győződve arról, hogy valami fáraó vagy boszorkány átka sújtja.Nem lehet igazán haragudni a csapatra ezért a rendkívül idegesítő pontvesztésért. Annyi helyzetet dolgoztunk ki, hogy azzal öt meccset simán meg lehetne nyerni, és ha nem Defoe Őszerencsétlensége lett volna a "befejező" emberünk, akkor zsákba is került volna mindhárom pont. Mielőtt Defoe-ból végleg "The Foe"-t csinálnánk, azért értetlenkedjünk egy picit, mert az rendben van, hogy sosem volt világmegváltó csatár a srác, de ennyire tragikus szezont legpesszimistább álmainkban sem vizionálhattunk tőle. Eddig bárhol is játszott legalább közepes teljesítményt mindig tudott nyújtani (nálunk is), amit viszont mostanában - igen régóta - művel, az túlmutat minden töketlenségen. Ha hinnék a természetfelettiben, akkor meg lennék győződve arról, hogy valami fáraó vagy boszorkány átka sújtja.

Nemcsak arról van szó, hogy Bellamy vagy Kenny Miller röhögve hintett volna mesterhármast tegnap a West Ham ellen, hanem arról is, hogy a tavalyi Defoe is egészen biztosan kihasznált volna egyet-kettőt ennyi egetrengető ziccer közül. Érthetetlen, dühítő és sajnos jelen állás szerint nincs gyógymód. Lehet persze próbákozni Pavljucsenkóval (és szerintem kell is), de az orosz is legtöbbször az angollal karöltve szórakozza el a helyzeteket. De ő még azért messze van a teljes defoe-i összeomlástól.

Redknapp-pet is terheli felelősség a 0-0-ért szerintem: Crouch-ot mindenképpen be kellett volna hozni. Ugyanis egyrészt a beadásainkra rendre nem volt középen normális érkező ember, másrészt tragikusan nyilvánvaló volt, hogy a tizenhatoson kívülről totálisan veszélytelenek vagyunk tehát kellett volna egy új alternatíva. Ezt az utóbbi megjegyzést azért érdemes kifejteni: a tegnapi kezdőnkben összesen kettő olyan játékos volt, aki elvileg tud távolról lőni, vdV és Bale. A holland röhögve szórta a húszméteres gólokat pályfutása során, nálunk valahogy belőle is kifogyott a tűzerő - Bale pedig értelemszerűen csak a jobb oldalra áthúzódva tud ballal tüzelni. Redknapp meg is cserélte a két szélsőt az első félidő végére, de ebből igazán csak Lennon tudott profitálni a kapufás lövésénél. Bale-től egy gyenge távoli kísérletre emlékszem a jobboldalról. (Na meg ott volt a szabadrúgása, amit persze a lepkés Green most a lécre tudott ütni.) Defoe is tud elvileg távolról gólt szerezni, de őt ugye elfelejthetjük mint potenciális haszonállatot. Modric életében nem szerzett még gólt a tizenhatoson kívülről, Lennonban sincs nagy lövőerő. Tegnap Sandro is próbálkozott egy-két átlövéssel, ami megintcsak a teljes tanácstalanságot mutatja, nem az ő feladata - emlékszünk arra, hogy egy-két meccsen Palacios is meg "kell", hogy küldjön néhány teljesen reménytelen löketet, mert senki másnak nincs meg hozzá a bátorsága. Ilyenkor szoktuk anyázni a hondurasit, de az nem az ő hibája, ha a többi, jobb technikával megáldott játékos csak totojázik a tizenhatos előterében. Szóval az egyetlen megoldás Huddlestone. Aki időtlen idők óta sérült és nem tudni mikor térhet vissza. Melák twitteren keresztül üzent a szurkolóknak, hogy tegnapelőtt újra a csapattal edzett és nem érzett fájdalmat, szóval némi remény van arra, hogy a közeljövőben talán láhatjuk játszani.

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Kranjcar is bőven elfért volna a pályán, mert ugye Bale felépülésével annyi az esélye pályára lépni, mint az egylábú sündisznónak átkelni az autópályán. Esetleg Modric helyén lett volna értelme beállítani, mert Luka jól mozgatta ugyan a csapatot, de befejezőcsatár hiányában talán hasznosabb lett volna egy átlövésekre képes ember. Sőt, ha már átlövések: a kiválóan romboló Sandro helyett meg lehetett volna kockáztatni JJ-t is. Persze feleseges ezen spekulálni...)

Az egyébként vicces dolog, hogy a kommentátorok jól védekező West Ham-ről beszéltek. Szerintem tragikusak voltak hátul: ha egy csapat harminc kapuralövést engedélyez az nem védekezik jól. Egyetlen WHU-védő teljesített jobban mint azt én személy szerint vártam: Wayne Bridge, aki kelet-londonba érkezése óta most először játszott jól. Green is lehozta a meccset hiba nélkül, szóval őt is ki lehet emelni, viszont a West Ham védekezése összességében minden volt csak jó nem.

Nálunk is voltak hátul rövidzárlatok, Carlton Cole többször is nagy helyzetbe került, de szerencsére ő is defoe-s formát mutatott a kapu előtt. Demba Bának volt még egy nagyon jó 25 méteres lökete amit Gomes bravúrral tolt a kapufa mellé és Noble ollózása maradt még meg bennem. Szóval a már-már komikus gólképtelenségünk miatt simán benne volt a meccsben, hogy kikapunk.

Nem úszott még el a negyedik hely. Bár, ha a Citeh esetleg legyőzné a Chelsea-t az adna egy jó nagy lökést annak a hajónak, mivel Ancelottiékat szerintem nincs komoly esélyünk beelőzni. Ha mondjuk iksz lesz a délutáni meccs, akkor marad az öt pont a manchesteriek előnye - de egy meccsel többet játszottak mint mi, szóval potenciálisan kettő az az öt, és még játszunk egy meccset az Eastlands-en. Tehát még mindig a saját kezünkben van a sorsunk - reménykedjünk benne, hogy a Chelsea nem omlik össze és legyakja Manciniékat.

Mindenesetre, Defoe-t nem akarom jó ideig a kezdőben látni. Pavljucsenkó és/vagy Crouch - esetleg egy-két tizenéves az akadémiáról - bárki, csak Defoe ne. Pihennie kell, menjen el egy szafarira, vagy kerülje meg a világot egy papiruszcsónakban, tanuljon horgolni vagy fessen absztrakt tájképeket - kell valami ami kirázza ebből a feneketlen gödörből.

Négy meccse nyeretlenek vagyunk - három döntetlen zsinórban, ebből kettő gólnélküli. Jövő Két hét múlva szombaton a Wigan ellen idegenben kell javítani - három napra rá kedden pedig Bernabeu. Itt már nincs lehetőség spórolásra - mostantól a szezon végéig mindenkinek meg kell halnia a pályán minden meccsen, mert ha tartalékolunk, akkor előfordulhat, hogy április végére már nem lesz miért izgulni.

No, hogy egy jó hírrel zárjunk: ahogy Egon bá már említette tegnap a kommentek között, Bale fiunk új, 4,5 éves szerződést írt alá pénteken - úgy tűnik a klub mindent megtesz azért, hogy eltántorítsa az esetleges nyári kérőket az üzlettől. Bale és Modric megtartása legalább annyira fontos objektíva mint egy legalább Tököli-szintű befejezőcsatár igazolása.

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik