Ha egy üzlet beindul...: Tottenham-Bolton 2-1

Vágólapra másolva!
2011.02.06. 00:02
Hát ezt a győzelmet is összevuduzta valamelyik karibi Yiddo! Megint érzelmi hullámvasútra ültettek bennünket a fiúk: az őrült indulás után...

Hát ezt a győzelmet is összevuduzta valamelyik karibi Yiddo! Megint érzelmi hullámvasútra ültettek bennünket a fiúk: az őrült indulás után az első félidő nagy részében örömmel nézhettük a csapat ténykedését, mert nagyon kitűnt, hogy több gól is van bennünk. Aztán a fordulás után beragadtunk, egyenlített a Bolton egy egészen idiótán nekik ajándékozott góllal, és egyből a lejtő alján találtuk magunkat. Küzdöttünk eztán rendesen, mentünk előre, de valahogy az az undorító "one of those days"-érzés kezdett kialakulni az emberben. Végül aztán jött Niko lovag fehér lovon, sőt egyszarvún, hogy újra a felhők közé emelje a hangulatunkat - hetedik mennyország stb. Ha valaki újra végig szeretne szörfözni a hullámvasúton ill. ha esetleg nem volt módjában megtekinteni a mérkőzést akkor itt letöltheti a BBC összefoglalóját.Hát ezt a győzelmet is összevuduzta valamelyik karibi Yiddo! Megint érzelmi hullámvasútra ültettek bennünket a fiúk: az őrült indulás után az első félidő nagy részében örömmel nézhettük a csapat ténykedését, mert nagyon kitűnt, hogy több gól is van bennünk. Aztán a fordulás után beragadtunk, egyenlített a Bolton egy egészen idiótán nekik ajándékozott góllal, és egyből a lejtő alján találtuk magunkat. Küzdöttünk eztán rendesen, mentünk előre, de valahogy az az undorító "one of those days"-érzés kezdett kialakulni az emberben. Végül aztán jött Niko lovag fehér lovon, sőt egyszarvún, hogy újra a felhők közé emelje a hangulatunkat - hetedik mennyország stb. Ha valaki újra végig szeretne szörfözni a hullámvasúton ill. ha esetleg nem volt módjában megtekinteni a mérkőzést akkor itt letöltheti a BBC összefoglalóját.

Őrült jelenetekkel kezdődött a meccs - két tizenegyest kaptunk Clattenburgtől még a hatodik perc előtt. Előbb egy vdV szabadrúgás után Dawson fejelt kapura, amit Jaaskelainen kipaskolt Corluka elé a horvát kapuraszenvedett labdája pedig Kevin Davies kezében akadt meg fél méterre a kaputól. Habár elképzelhető, hogy nem volt szándkos a hárítás, de ezt ettől függetlenül szerintem be kellett fújni - ha szándékosságot vélt volna felfedezni a bíró, akkor ugye a pirost is elő kellett volna vennie. VdV gyönyörűen lőtte magasan a bal felsőbe a büntetőt. Aztán szinte a középkezdést követően Lennon cikázott lövőhelyzetet keresve a tizenhatoson belül, amikor Ricketts felbuktatta - ismét kétlem a szándékosságot, de a kontaktus vitathatatlan volt. Rafa ezt a tizit ha lehet még jobban lőtte - a kapufát is érintve vágódott a ladba a hálóba, Jaaskelainennek esélye sem volt. Csak hát Defoe és Palacios esélyt adtak Clattenburgnek egy kis debilitásra. A visszafújt büntető ezúttal rossz oldalról súrolta a kapufát.

Ezek után is kicsit megzavarodtunk, amiből a Bolton egy Elmander kapufát és egy Sturridge oldalhálót hozott ki. Aztán összeszedtük magunkat és a félidő nagy részébn uraltuk a pályát - Defoe lesgólján kívül majdnem kaptunk egy harmadik tizenegyest is, de a szabálytalanság előtt már lest jelzett a partjelző (jogosan).

A második félidő eleinte úgy tűnt mintha az első mintáját követné, de Defoe a szünet után húsz másodperccel eleresztett lövésével egy ideig letudtuk a helyzeteket. Ezt ráfoghatjuk vdV vádlihúzódására is, ami miatt Pienaar váltotta egykori Ajax-beli csapattársát. A kis dél-afrikai megint nem szerzett magának túl sok rajongót, viszont egyszer így is közel került ahhoz, hogy gólt szerezzen hazai bemutatkozó meccsén. Egy Defoe-val elkövetett szép összjáték után táncoltatta valahogy gólhelyzetig a labdát a térdén, hogy Jaaskelainenben valahogy elakadjon a lövés.

No, de ne szaladjunk ennyire előre, Pienaar helyzete előtt még egyenlített a Bolton. Fáj, hogy ezt kell mondanom, de Dawson megint vastagon benne volt a gólban - Palacios valahogy elszenvedte a labdát egy vendégkontránál az ellenféltől, ami Dawsonhoz gurult - ő meg egyből visszapasszolta azt egy második hullámban érkező boltoninak. Onnan egy passz után már Sturridge-nél volt a labda, aki védhetetlenül is ellőhette volna, de éppenhogy nagyon védhetően, sőt, védendően lőtte el... igen, Gomes azok után, hogy a meccs embere volt a Blackburn ellen, most beszedett egy ordas potyát, amin a meccs is elúszhatott volna. (Annyit azért megemlítenék, hogy a lövés alighanem megpattant egy picit, de ettől még nagyon gyenge és nagyon helyezetlen próbálkozás volt ez a Chelsea kölcsönjátékosától, védeni kelett volna, nincs mese.) Egyből a gól után a vezetést is megszerezhette volna a Bolton - Gary Cahill lábához egészen biztosan hozzáért Pienaar a tizenhatosunkon belül. A boltoni hátvéd talán túl nagyot homorított, és azért kapott tizenegyes helyett sárgalapot... Clattenburg most a javunkra tévedett egy vaskosat.

Most Jenas-on volt a sor, hogy mutasson valami szépet. JJ Bale-ként robogott át az egész pályán (hosszában!), majd amikor már a D-környékén járt kibillentették az egyensúlyából - szabadrúgás nagyon szép szögből. Jenas lőtt már hasonló pozícióból gólt - és most sem járt messze, attól hogy válogatásba illő találatott érjen el. Gyönyörűen szállt a szabija, volt benne erő bőven, de helyezve is volt - Jaaskelainen a közelébe sem tudott kerülni - a kapufa mentette meg finnugor unokatesónkat.

Jenas kapufája után jött Pienaar nagy helyzete, és ennél a pontnál kezdtem kicsit elhagyni az optimizmusomat. De hálistennek Harry jól nyúlt bele a meccsbe a végén - a 73. és 78. percben behozta Pavljut és Kranjcart és végül is ők ketten voltak akik összehozták a győztes gólt. Na meg Aaron Lennon, aki lefülelt egy előrerúgott boltoni labdát még a felezővonalnál, bejátszotta kedvenc muszkánkat, aki dalmát szomszédunkat hozta játékba a legjob ütemben. Kranjcar elküldte Zat Knightot egy berbatovosan elegáns csellel, ezzel egyúttal a baljára is került a labda, és már suhintotta is azt a három pontot érő gyönyörű 20 méteres rakétát a jobb felsőbe.

Kranjcar és Pavljucsenkó nyerőembereknek bizonyultak - remélem a jövőben több szerepet kapnak. Akár már az általában kellemetlen emlékeket hátra hagyó sunderlandi meccsen is a kezdőben találhatnák magukat. A harmadik csere, Pienaar ismét sok labdát szórt el, viszont néha már sikerült neki emberhez is passzolnia - szóval szerintem az ici-pici fejlődés csíráira utaló jeleket itt-ott már lehet látni. Persze Kranjcart ettől még minden esetben elé tenném a ranglétrán.

A lecseréltek közül Crouchnak voltak jó periódusai, legtöbbször megnyerte a légi csatákat, de most nagyon átlagod játékosnak tűnt. Azért az ő helyére jött Pavlju, mert Harry nem szereti a két langalétát egyszerre pályán látni. (Mert egyébként Defoe halványabb volt ma mint Crouch.) Palacios lehozatala taktikai húzás volt és a támadásvezetést volt hivatott segíteni - most a honduras-i egyébként kifejezetten jól játszott. Rengeteg szerzett labda, nagyon kevés eladott labda - kábé ennyi is lenne amit elvárnánk tőle. VdV lehozatala pedig elővigyázatosságból történt (legalábbis remélem semmi komolyabb baja nincs).

A többiek: Gomes és Dawson fekete pontot kapnak, Lennon, Jenas, Charlie, Gallas, BAE pedig osztályfőnöki dícséretet. Remélem nem tűnik úgy, hogy rászálltam volna Dawsonra - nagy híve vagyok a srácnak, ezért is remélem, hogy mihamarabb újra top-formába lendül.

A Bolton meglepett egy picit azzal, hogy Petrovot és Lee-t is a kispadon jegelték a második félidő derekáig. Eredetileg azelőtt is értetlenül álltam, hogy Coyle miért tett három csatárt a kezdőbe... Davies, Sturridge és Elmander. Bátor. De a meccs alatt hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a svéd jobbszélsőt játszik - méghozzá sokkolóan jól, kifejezetten védekezésben! Jó csapat ez a Bolton, remélem Európa Liga-helyen végeznek. Sok sikert nekik.

Kölcsönjátékosaink kitettek magukért: Kyle Walker a Villában szerzett döntetlent érő gólt 30 méterről. Kyle Naughton pedig a Leicester hazai sikeréhez tette hozzá góllal is a magáét. Jamie O'Hara egy órát kapott a Unitedet verő Wolves-ban - és lecseréléséig a mezőny legjobbja volt, de sárgája miatt inkább biztosra ment McCarthy és lehozta, nehogy esetleg kiállítsák. Bentley és Keane holnap egymás ellen szállnak harcba - és lesz még egy bennünket szorosan érintő találkozó is; a torres-esített Chelsea a torres-telenített Liverpoolt fogadja, és egy iksz nagyon jól jönne, nekünk, valljuk be. Ezzel a meccsel kapcsolatban van egy speciális kérésem a Sors Mesteréhez: adódjon egy szituáció, amelyben Torres az utolsó percben csukafejessel vetődve száll egy, a gólvonalon pattogó labdára, hogy megszereze az alighanem győzelmet jelentő találatot újdonsült csapata számára, amikor ezt látva Suarez is arrafelé vetődik, hogy Schmeichelként kipaskolja a spanyol elől a lasztit, és ez sikerül is neki; kiüti a labdát, de közben összeütköznek Torres-szel, és mindketten kihagyják a szezon hátralévő részét enyhe, de hévízi beutalót érő könyökfájdalmakkal. Remélem ez nem túl nagy kérés.

Most egy hét szünet következik - aztán megint három idegenbeli meccs zsinórban: Sunderland, Milan és Blackpool... nehéz, nagyon nehéz, de bírni kell! Addig is kellemes vasárnapot és jövő hetet mindenkinek!

YID ARMEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik