Fakuppanás: Fulham-Spurs 4-0

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.01.30. 20:01
Címkék
Hát ez csúnya volt. A szezonban már harmadszor nyomtuk meg az önmegsemmisítő gombot - Young Boys, Inter, Fulham. A svájciak elleni sokknál az alkalom...

Hát ez csúnya volt. A szezonban már harmadszor nyomtuk meg az önmegsemmisítő gombot - Young Boys, Inter, Fulham. A svájciak elleni sokknál az alkalom és a műfű volt a bűnbak, a Giuseppe Meazzában a helyszín és az ellenfél minősége, most meg az inspiráció hiánya talán. Mazochisták itt találják majd meg a meccs összefoglalóját (még nincs fönn, de csak órák kérdése). Túl sokat nem lehet belőle megérteni, botrányosan gyengék voltunk, a Fulham nagyon könnyen vert péppé bennünket. Nem igazán tudom, hol kell keresni az okokat, a magyar kommentátor szerint a megszokott balszélsőnk hiánya miatt ment el Dawson esze kétszer is, én nem vagyok ebben ennyire biztos. Ráadásul a következő meccsnek is úgy néz elébe az ember mint egy ValóVilág maratonnak. Kevés rosszabb dolgot tudok elképzelni egy PL-focista életében mint egy Blackburn elleni idegenbeli bajnokit.Hát ez csúnya volt. A szezonban már harmadszor nyomtuk meg az önmegsemmisítő gombot - Young Boys, Inter, Fulham. A svájciak elleni sokknál az alkalom és a műfű volt a bűnbak, a Giuseppe Meazzában a helyszín és az ellenfél minősége, most meg az inspiráció hiánya talán. Mazochisták itt találják majd meg a meccs összefoglalóját (még nincs fönn, de csak órák kérdése). Túl sokat nem lehet belőle megérteni, botrányosan gyengék voltunk, a Fulham nagyon könnyen vert péppé bennünket. Nem igazán tudom, hol kell keresni az okokat, a magyar kommentátor szerint a megszokott balszélsőnk hiánya miatt ment el Dawson esze kétszer is, én nem vagyok ebben ennyire biztos. Ráadásul a következő meccsnek is úgy néz elébe az ember mint egy ValóVilág maratonnak. Kevés rosszabb dolgot tudok elképzelni egy PL-focista életében mint egy Blackburn elleni idegenbeli bajnokit.

Gondoltam, hogy szar nap lesz amikor azt kellett látnom, hogy az Arse egy nevetséges Bendtner-esést követő 86. perces kamutizivel mákolja tovább magát otthon a Huddersfield Town ellen - aztán jótett helyébe jót várj alapon megint kisorsoltak nekik egy harmadosztályú elenfelet. (A Fulham a Bolton/Wigan egyikével meccsel majd.) Aztán kicsit rózsaszínebb árnyalatot öltött a világ a Notts County Shitty ellen kiharcolt döntetlenjével, de sovány vigasz volt a bajnokság legvastagabb keretével rendelkező csapat számára kiosztott plusz egy mérkőzés. Nem hiszem, hogy sokat számít majd év végén.

A rózsaszínből aztán hamar hullazöld lett. Dawson kétszer is rebootolta az agyát - az egyikből Hutton csinált gólt a másikből meg ő maga. A skót sokkolóan feleslegesen lépett oda Dempsey-nek - a jenki szépen szorult az alapvonal felé, nem igazán volt veszély, bár lehet, hogy Hutton csak szimplán bepánikolt Dawson hibája miatt. Lényeg a lényeg - a bírónak nem volt választása, egyértelmű tizenegyes volt. A második tizi kicsit összetettebb történet - Dembélé simán elvette a labdát az álomkóros csékánktól aki meghúzta a mezét, de el is engedte aztán, mire a Fulham játékos lépett még kettőt-hármat és senkitől sem zavartatva nyolt méterről kapura lőtt, amit Gomes védett. Elég sima ziccerben volt az afro-belga, ennél nagyobb helyzetet a tizenegyes sem jelentett - tehát az szerintem nem állt fenn, hogy Dawson gólszerzési lehetőséget _akadályozott volna meg_ - viszont az vitathatatlan, hogy egyszer meghúzta a srác mezét, szóval a sporinak meg volt a jogcíme a piros lapra és a tizire is. És egyébként is, Dawson még vesszőzést is érdemelt volna a hülyesége miatt - a francnak kell cselezgetni utolsó emberként amikor két méterre ficánkol az ember előtt az ellenfél legenergetikusabb játékosa? Egy ideig tutira nem hívják be az olaszok. (Mondjuk a legutóbbi válogatottságában aztán tényleg nem volt semmi köszönet...)

A harmadik gól szögletes tunyaságból született, a negyediknél pedig Bassong felejtette el, hogy mi is a foglalkozása. Oké, annyit azért el kell mondani, hogy ez a Dembélé gyerek nagyon jó kis játékos, de akkor is, a díszkiséret amit a kamerunitól kapott általában csak demokratikusan megválasztott államfőknek dukál. Ha a kapufa, ill. Gerazoli nem siet a segítségünkre akkor beszélhetnénk még gólokról bőven.

Szépíthettünk volna párszor - egyből a negyedik gól után is például, amikor Defoe valahogy szögletre szerencsétlenkedett egy, az ötösön a lábára rajzolt labdát. Talán még érthetetlenebb módon szabotálta el a becsületgólt Crouch a második félidő derekán, amikor senkitől sem zavartatva fejelhetett volna a kapuba az ötösön állva, de ő inkább mellre vette a labdát, és amikorra a többméteres magasságból a lábáig hullott a labda, már a komplett Fulham-védelem ott sündörgött.

Nagyon kevés pozitívumot lehet csak találni a mai meccsben. Az egyik az, hogy még ilyenkor is a pozitívumot próbálja keresni az ember. A másik meg az, hogy nincs friss sérültünk, és Dawsonon kívül eltiltva sem lesz senki. A Spurs-szurkolók megérdemelnek azért egy hatalmas gratulációt - sokszor túlénekelték a hazaiakat még 0-4-nél is. Még az ollézás is jobban ment a Yid Army-nak.

Mára ennyi, gondolom olvasni sem igazán esik jól erről. Felejtsük el és reménykedjünk abban, hogy a Rovers ellen szikrákat szór majd a srácok szeme - a lábuk pedig gólokat.

A képnek amúgy csak annyi a jelentése, hogy a kecskének is szar napja volt.

Kellemes éjszakát! COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik