Tottenham - Everton 1-1

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2010.10.26. 02:10
Címkék
Az Everton tulajdonképpen szimpatikus csapat kellene, hogy legyen, hiszen: 1. A PL-kontextusában viszonylag kis pénzből érnek el viszonylag jó eredményeket. 2....

Az Everton tulajdonképpen szimpatikus csapat kellene, hogy legyen, hiszen:

  1. 1. A PL-kontextusában viszonylag kis pénzből érnek el viszonylag jó eredményeket.
  2. 2. Arteta személyében olyan vezérük van aki nem masszív seggfej, sőt.
  3. 3. Moyes azon kevés skót közé tartozik, akiktől nem kapok már ránézésre gyomorfekélyt (najó, a skótfóbiám egy belterjes felföldi faluban eltöltött három hónapom alatt fejlődött ki - lehet, hogy minden edinburgh-i nagyszerű ember).
  4. 4. Utálják a Liverpoolt, mint palánktisztító a szart a palánkon.

Aztán persze jön egy ilyen meccs mint a szombati és még a Rooney, Gary Neville, Stevie G és Carragher konstans verbális basztatásáért járó jópontokat is elfelejti az ember. Hihetetlenül frusztráló másfél óra volt. Arteta nélkül nagyon bántja az ember szemét az Everton, a spanyol jelenti a kreativitás egyetlen forrását a csapatban (a rikító rózsaszín második számú mezt megálmodó tervezőtől eltekintve, persze). Ennek ellenére a kettő, ártatlan szituációból született Baines-szabadrúgással meg is nyerhették volna a meccset. Nem idegesítőek?

HÜLYEBÍRÓ

Amennyire rühellem a skót népet pár, lecsúszott kocsmatöltelékekkel kapcsolatos élményem miatt, annyira bele vagyok buzulva a nagyszerű Welsh nemzetbe az ott eltöltött ámoros-mámoros két év miatt. Nos, eme tomboló szerelem lángját próbálta meg Jones (istenem milyen gyönyörű, tőrőlmetszett wales-i név!) bíró lepisálni. Nem vétett egyetlen, az őt fikázni óhajtó bloggerek dolgát megkönnyítő, szemet kiszúró hibát sem. Viszont effektíve tönkretette a támadójátékunkat - mégpedig azzal, hogy a Jagielka-P.Neville párosnak szabad utat adott Crouch mindennemű kézimunkával történő faultolására. Csak az első félidőben volt négy olyan eset a tizenhatoson belül amiért nem lett volna nagy túlzás büntetőt ítélni (felugró csatárt meglökni, ugye egyértelmű szabálytalanság) - nem azt mondom, hogy be kellett volna fújni akár egyetlen büntetőt is, de azt gondolom Jones odamehetett volna Neville-ékhez egy baráti szóra, legalább a harmadik eset után.

HÜLYEREDKNAPP

Akármennyire is szeressük 'arry bácsit, be kellett volna látnia az első félidő alapján, hogy Crouch-csal nem fog menni a gólszerzés. A bíró hozzáállása miatt szegény gyerek teljesen haszontalan volt, alig fejelt el labdát, szabadrúgást pedig kettőt ha kapott, azt is veszélytelen helyről (arról nem is beszélve, hogy újabban eléggé formán kívül van). Pavljucsenkó, vagy akár Keano is több alternatívát nyújtott volna támadásban - az orosz beálltával egyből sokkal kombinatívabb lett a kapuközeli játékunk.

ELLENŐRZŐ

Gomes - N/A - egész meccsen nem volt dolga, Baines szabijával nem lehetett mit kezdeni.

Hutton - jeles - meg kell dícsérnünk a felföldi tuskót. Jó felfutások, pontos beadások turbózták fel magabiztos védekező játékát. Bár az is igaz, hogy az Everton nem állította komoly feladat elé.

Gallas - jeles - olyan pofákat vágott már a tizedik perctől kezdve, hogy azt hittem még a szünetben visszavonul az aktyv sporttól. Hihetetlenül el lehet készülve az erejével - dehát azért vettük meg, hogy az utolsó csepp energiáját is elégesse a pályán. Ezen a meccsen kellemes csalódást okozott az rút kislibából lett liliomfehér kakas. (Hehe, no ez azért túlzás:)

Kaboul - jó - az Everton góljához vezető szabit nem sok bíró fújta volna be. Ennek ellenére jobban kellett volna vigyáznia - tudhatta, hogy Baines-nek ez a szög és távolság már-már ziccer. Ettől eltekintve szokalanul magabiztosan játszott.

Assou-Ekotto - jó - huttoni mércével mérve bőven jeles lenne az osztályzat, de BAE-tól kicsit többre számít az ember - különösen előrejátékban.

Lennon - jeles - nagyon jól segítette Huttont védekezésben. Támadásban hozta az elvárt szintet.

Palacios - közepes - semmi különöset nem tett azért, hogy Harry esetleg a jövőben is kezdőként számítson rá. Nagy hibát sem vétett, de a régi Palacios-hoz képest még mindig csak középszer amit mutatott.

Modric - jeles - veszélyes lövések, okos passzok, szakadatlan rohanás, tökös belépők. Nem rajta múlt a három pont.

van der Vaart - jó - a gólja ellenére nem játszott kifejezetten jól szívünk egyetlen Rafája. Az első félidőben azért párszor szépen varázsolt Lukával párban.

Bale - jó - a wales-i übermensch kicsit fáradtabban mozgott mint általában, de ez érthető. Talán jót tett volna neki is, ha a helyén Kranjcar szerepel ezen a meccsen. Azóta Harry elküldte melegebb éghajlatra.

Crouch - elégséges - nehezemre esik bántani Crouchy-t, de ezen a meccsen rászolgált. Nem tudott mit kezdeni az Everton belső védőinek a szabálytalanság határán keresztül szabadon ide-oda ingázó sanyargatásaival. A bírónak is alapból ellenszenves volt szegénykém. Küzdött az elejétől a végéig, de sajnos semmi sem jött össze neki. Volt kettő ajtó-ablak helyzete - az egyiknél fejjel, a másiknál lábbal adta haza Howardnak a labdát... kegyelemkettes.

Cserék:

Sandro - jó - semmi különöset nem csinált, azt hozta kábé amit Palacios. De ez jóval többet számít, ha azt nézzük, hogy ő még igencsak kisinas a Tottenhamben.

Pavljucsenkó - jó - nem volt ideje igazán nagyot alkotni, de az a villámló kontra amit elkezdett és majdnem góllal fejezett be elgondolkodtatott, hogy mire lett volna képes ha legalább egy félidőt kap.

Kranjcar - kitűnő - eh... sajna, őt csak szerettem volna ha beáll. Garantált mesterhármast nézett be Harry apánk.

MAZELTOV

Azért nem történt tragédia. Az Everton megint ott lesz a top7-8 környékén - és ellenük tavaly is vesztettünk két (borzasztóan idegesítő) pontot. A Goodisonban lesz még a szezonban alkalmunk helyretenni a scouse naplopókat.

YID ARMEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik