Tottenham - Everton

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2010.10.23. 01:10
Címkék
Szerdán Bale futárnak hála sikerült valahogy Mohácsi Vészből Zrínyi Kirohanását csinálni. Fizikailag és mentálisan is hihetetlenül kimerítő...

Szerdán Bale futárnak hála sikerült valahogy Mohácsi Vészből Zrínyi Kirohanását csinálni. Fizikailag és mentálisan is hihetetlenül kimerítő mérkőzés volt, így Redknapp apánknak minden furfangjára szüksége lesz, hogy a bajnoki fordulóra ráncba szedje a megfogyott és egy picit alighanem meg is tört keretet.Szerdán Bale futárnak hála sikerült valahogy Mohácsi Vészből Zrínyi Kirohanását csinálni. Fizikailag és mentálisan is hihetetlenül kimerítő mérkőzés volt, így Redknapp apánknak minden furfangjára szüksége lesz, hogy a bajnoki fordulóra ráncba szedje a megfogyott és egy picit alighanem meg is tört keretet.

Szombati ellenfelünk elvileg a legkellemesebbek egyike. Persze ez csak a statiszikák szerint igaz, amúgy tömény marhaság (nem összekeverni a Tömény Marhasággal, ami Kelet-Nógrád egyik legjobb házipálesze). Tény viszont, hogy az Evertontól zsákmányoltuk eleddig a legtöbb pontot az 1992-ben újjászervezett bajnokság összes résztvevője közül (36 meccsen 67-et). Azonban a tendencia nem ennyire egyértelmű a legújabb kort tekintve – az Arteta által vezérelt Toffees azon csapatok közé tartozik, akik leginkább megizzasztják aktuális ellenfeleiket. Ráadásul úgy tűnik, hogy a viszonylag borzalmas szezonkezdetüket is maguk mögött tudhatják a városbéli pofozózsák papíron szépen mutató magabiztos kiütésével.

SÉRÜLÉSEK, ELTILTÁSOK

Tottenham: van der Vaart a hétközi kényszerpihi után harcra kész – ez a legfontosabb újság. Sandro visszatérése is kellemes fejlemény. Kaboul is felgyógyult a Wolverhampton ellen összeszedett sérüléséből - azon a meccsen a helyére becserélt Hutton a rég kihalt skót medvéket idézve riogatta az elszemtelenedett birminghami farkasfalkát. Azóta, sajnos, megint visszaköszönt az amiért kikerült a kezdő közeléből Redknapp alatt – szórja szét a labdákat és sokszor elfelejti, hogy ő valójában jobbhátvéd, hatalmas folyosót nyitva az ellenfél balszélsőjének. Nem lenne meglepő, ha Čorluka vagy Kaboul kapna bizalmat az Everton ellen.

A három legjobb középhátvédünk még mindig sérült, így az inaslegény Bassong, a holtfáradt Gallas, a szétszórt Kaboul, a jobbhátvéd Čorluka és Huddlestone közül kell kiválasztani a tutit...

A csatársorban Defoe kapott egy szomszédot a regeneráló thai-masszázsszalonban dos Santos személyében - maradt Keane, Crouchy és Pav. Az utóbbi időben csak az ír nem kapott kezdőként lehetőséget, így lehet, hogy ő lesz a holland árnyékék előtt a Fény. A Villa meccs után célozgatott Redknapp, hogy a holland érkeztével a régi jó 4-4-2 talán a múlté - szombaton erről is tisztább képet kaphatunk.

Redknapp megszellőztette, hogy esetleg pihenteti a hetek óta ezer százalékon pörgő Bale-t – érthető húzás lenne, és ez esetben talán Kranjčar (vagy nagyon talán Bentley) kaphatna lehetőséget.

Everton: a két legfontosabb hiányzó Leon Osman és a belga-marokkói mészáros. A kettő közül Fellaini fog jobban hiányozni. Sajnos Saha és Pienaar szervize még akár kész is lehet a meccsre - a francia mindig is a klasszis státusz szélén mozgott, és a nevéhez méltóan tulokforma Yakubuval kifejezetten félelmetes kettőst alkotnak. Jagielka is felépült és Distane-nal kiegészítve – valamint a tökkelütött Lescott-Yobo párostól megszabadítva – szilárd védelmet jelentenek a sok tekintetben Király Gabira emlékeztető kapusuknak.

MI LESZ ITT?

Égszakadás és földindulás a legkonzervatívabb elvárások szerint is garantálható. Tavaly két nagyon izgalmas csatát hozott a párosítás. Az idegenbeli meccs a kiváló első 70 perc ellenére keserű véget ért (2-0-ról 2-2, kihagyott Defoe-tizivel a hosszabbítás végén), a hazai csörte pedig ugyanezt a vonalat követte volna ha Donovan nem passzolja két méterről az oldalhálóba a helyzetét. Azon a meccsen egy echte horvát gól döntött – Modrič zseniális gólja előtt Szent Száva három legdaliásabb fia fél percig cicázott az Everton baloldalával.

Szóval sok gól, agyament izgalmak és remélhetőleg hazai győzelem – 3-2 (Keane, Lennon, Kranjčar, ill. Cahill, Yakubu). Tippelni csak nevetségesen részletekbe menően van értelme. :)

YID ARMEH!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik