Zidane beperelt egy humoristát, mert szajhának nevezte őt

Vágólapra másolva!
2013.01.25. 12:56
null
Zidane a bíróságon keres elégtételt (forrás: yahoo.sports.com)
Zinedine Zidane-nak alighanem már az egész életét végig fogja kísérni a „szajha” szó. Ezzel húzta fel őt végzetesen Marco Materazzi a 2006-os világbajnokság döntőjében, amelynek a vége az emlékezetes öklelés lett. Most egy francia humorista húzta ki a gyufát.

Igazából nem is most történt az eset, de hát az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek. 2011-ben Cristophe Aleveque francia humorista ezt írta az egykori futballistáról:

„Ez a fickó egy élő reklámtábla a maga háromsejtes agyával, és busás hasznot húz az imázsából. Márpedig ez a prostitúció egyik formája. Ez a fickó egy szajha. [...] Zidane olyan ostoba, mint egy f***.”

Kemény szavak, amelyek azért a humortól igencsak messze állnak. Zidane fogta magát, és rágalmazásért beperelte a fickót. Hiába, mert a keresetét elutasították. Most újra próbálkozik, ezúttal jelképes, 1 eurós kártérítésért perel.

Zidane úgy gondolja, hogy ezek az állítások „alaptalanok és sértőek” nem pusztán neki, hanem a feleségének, a gyerekeinek és a szüleinek is. Igaz, hogy korábban 75 ezer eurót követelt a humoristától, amelyet jótékony célra fordított volna. Ettől most elállt, ezért lett 1 eurós a kért kártérítés összege, de a becsülete megkívánja, hogy harcoljon érte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik