Webbertől Balotelliig, avagy a sportdalárda rivaldája 1. - Pilóták hangszerrel

Vágólapra másolva!
2011.12.04. 15:02
Címkék
Most induló, háromrészes sorozatunkban olyan sportolókat veszünk górcső alá, akik valamilyen komoly vagy vicces, és nem egyszer nevetséges kísérletet tettek arra, hogy ne csak a sportalmanachok, hanem a zenei lexikonok is őrizzék a nevüket. Lesznek itt profik és amatőrök, zenészek és énekesek, playbackkel és valódi énekkel virító reklámarcok, fantom- és valódi zenekarok, kiénekelt „C”-hangok és megénekelt kedvencek egyaránt.
Népes azoknak a Formula 1-es pilótáknak a tábora, akik valamilyen formában kötődnek a zenéhez. A profin doboló Kovalainen, a gitárral kedvesen ügyetlenkedő Vettel és a tejet reklámdalban éltető Webber bizonyíték rá, hogy az F1 megér egy külön rovatot.

A World Sports Avardon, 2000-ben egy dal erejéig „Sport All Stars Band" néven összeállt Damon Hill, Eddie Jordan és John McEnroe, és elénekelték Bryan Adams „We're Gonna Win" című dalát.

Nyerni fogunk – ha meghallgatjuk

Hill egyébként több saját bandában is zenélt. Egy ezek közül a „The Conrods" nevű formáció – amelyet a pilóta 1999 végi visszavonulása után alapított – négy éven át aktívan zenélt.

Hill is zenélt

A McLaren pilótája, Lewis Hamilton a nagy elődökhöz hűen szintén nemcsak a váltógombokat nyomja ujjaival, hanem a gitárbundokat is – a pengetéséről készült videón Jenson Button énekléséhez asszisztál, de Eddie Jordan sem tud ellenállni az Oasis dallamainak.

Hamilton Oasise

Az istálló korábbi versenyzője, Heikki Kovalainen egykori csapattársával szemben nem a húrok közé csap, hanem a dobokra mér ütéseket – nem is akárhogy! A Lotus pilótája amikor csak teheti, több órát gyakorol, ezen a videón pedig egy finn szimfonikus metál együttes, a Nightwish mögött küzd a bőrrel.

Veri, veri a dobos

Egészen más zenei habitust fedezni fel ezen az Adrian Sutilról készült videón, amelyben a zongorabillentyűk fölé hajol a Force India pilótája. Mint ismeretes, a szülei profi zenészek, nem csoda hát, hogy a kis Adrianba is csurrant-cseppent a muzsikus vérből.

Sutil zenei vénája

Elkalandozva a hangszerek világából, és a konnektorok dimenziójára hangolódva, nem feledkezhetünk meg Jaime Alguersuariról sem. A Toro Rosso pilótája az elektronikus zenehullámokat lovagolja meg, ahogy azt már mi is megírtuk a spanyol pilótáról.

Az elektronikus zene új sztárja

Nincs mit tenni, a listában bizony szerepel egy nagy kivétel is. A Red Bull Racing német versenyzője, Sebastian Vettel nemcsak a „minden idők legfiatalabb világbajnoka” titulussal, hanem zenei tudásával is kilóg a mezőnyből. Az idei Angol Nagydíj utáni partin kézbe vett egy elektromos gitárt, vigyorogva türelemre intette a közönséget, majd sajátos ritmusértelmezéssel eljátszotta a Deep Purple „Smoke on the Waterjének” legendás riffjét.

Aki felismeri a dalt, piros pontot kap

Végül hiába fordítunk ezzel hátat a tematikának, egyszerűen nem hagyhatjuk ki a következő zseniális Mark Webber-performanszot. Bár sehol egy gitár, zongora de még egy zenegép sem, Vettel ausztrál „kollégája" minden hiányérzetünkért kárpótol bennünket. Ezen a reklámvideón dalban mondja el, hogy amióta megkapta élete első, nagy bögre tejét, azóta is haza-hazacsábítja az akkor érzett íz, és a minden élethelyzetben elegáns viselet: a tejbajusz szeretete.

Ez a reklám annyira rossz, amennyire Mark hangja jó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik