Villas-Boas tíz éven belül visszavonul, elindul a Dakar-ralin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.01. 17:51
null
Villas-Boas 2011-ben egy Ford Fiesta RS WRC autóban tesztelhette magát Matthew Wilson mellett (Fotó: rallysportlive.com)
A Premier League-ben szereplő Tottenham portugál vezetőedzője, André Villas-Boas az O Jogo lapnak adott nyilatkozatában elárulta, bár örök szerelme a futball és az edzői pálya, jelen pillanatban nem tervez tíz évnél tovább az oldalvonal mellett maradni. A jövőben szeretne időt szakítani egyik legnagyobb vágya beteljesítésére: elindulni a világ leghíresebb sivatagi tereprali versenyén.

AVB két évvel ezelőtt már felállított egy rekordot, 2011-ben a Porto mestereként megnyerte az Európa-ligát, ezzel ő lett minden idők legfiatalabb európai trófeát elhódító vezetőedzője. A jövőben még legalább egy rekorddal bevonulna a sportvilág nagy krónikáskönyvébe: ő lenne az első EL-győztes futballedző, aki szembe száll a sivatagi terep extrém kihívásaival a Dakaron.

A Spurs-edző jelenleg 35 éves, jól érzi magát a Tottenhamnél – főleg mióta Franco Baldini sportigazgató is segíti a londoni klubnál végzett munkáját –, de idővel egy új, a labdarúgástól távol álló sportágban is megmérettetné magát.

„A futball iránt táplált szenvedélyem tölt meg életerővel az év 11 hónapjának minden egyes napján, de úgy gondolom, egy emberi életnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy más területeken is kipróbáljuk magunkat – idézi az O Jogo Villas-Boas szavait. – Vannak céljaim, de határaim is, a következő öt-tíz évben be fogom fejezni az edzősködést.”

„Gyermekkorom óta dédelgetett álmom elindulni a Dakar-ralin, és biztos vagyok benne, hogy egyszer véghez is fogom vinni. A vágyam idővel elhatározássá, mondhatni életcéllá érett, de ez csak akkor megvalósulni, ha magam mögött hagytam a labdarúgást – jelentette ki egyértelmű céljait a jövőre nézve José Mourinho egykori segítője, majd hozzátette – Fogalmam sincs, mit tartogat számomra még az edzői karrier, de azt tudom, hogy nem fog túl sokáig tartani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik