Twitter-rekordot hozott a női foci-vb döntője

Vágólapra másolva!
2011.07.19. 16:11
null
A japán női fociválogatott: az új rekorderek (Fotó: Action Images)
Az Egyesült Államok–Japán mérkőzés alatt másodpercenként 7196 üzenetet tettek ki a felhasználók. Többet, mint a Brazília–Paraguay meccs során, és jócskán megdöntve az Oszama Bin Laden halálhírét kommentáló üzenet áradatot.

Könnyen lehet, hogy hosszú távon is a női labdarúgás áttörését hozta meg a vasárnap véget ért németországi világbajnokság. Sokan voltak a stadionokban, jók voltak a meccsek, a tévék mellett a nyomtatott és az internetes sajtó is ráharapott a témára, jó sztorik és nagy sztárok születtek az elmúlt hetekben.

Egy újabb adalék ehhez, hogy a drámai tizenegyes párbajjal véget érő Egyesült Államok–Japán (2–2, tizenegyesekkel 1–3) finál soha nem látott üzenet áradatot hozott a Twitter közösségi oldalon. Másodpercenként 7196 üzenetet küldtek a felhasználók, amit a néhány órával később rendezett Brazília–Paraguay Copa América negyeddöntő is csak megközelíteni tudott (7166 tweet / másodperc), pedig ott a világ egyik legnépszerűbb férfi válogatottja játszott (és esett ki).

Az eddigi Twitter-rekordot is japán vonatkozású esemény tartotta: a szigetországi újév alkalmából legutóbb 6939-es írtak ki valami döbbenetesen fontosat az üzenőfalra. Olyan, valóban komoly, világpolitikai jelentőségű esemény, mint Oszaba Bin Laden likvidálása „csak" 5106 üzenetet generált másodpercenként, míg a tévés nézettségi rekordok terén utolérhetetlen Super Bowl legutóbb 4064 alkalommal késztetette üzenet írására a felhasználókat – természetesen egyetlen másodperc alatt. Még egy érdekesség: Spanyolország győzelme a 2010-es foci-vb-n 3051 tweetet generált, amit még a Japán–Dánia meccs is lekörözött a maga 3238 üzenetével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik