Szuper és szimbolikus lesz Messi új háza – videó, képek

Vágólapra másolva!
2013.10.03. 14:44
null
Messi jövendő háza felülnézetből. Ott a 10-es meg a futballpálya (forrás: mundodeportivo.com)
Ideje, hogy Lionel Messi végre a tehetségéhez méltó házba költözzön. Az elképzelés az volt, hogy elkészüljön a „futballház”, ahol aztán a családjával vígan élhet.

Argentin források szerint a Barcelona csatára tágasabb házba szeretne költözni, mivel a kis Thiago megszületése után kicsi lett a ház, ahol a párjával, Antonella Roccuzzóval él. A Pedralbes luxusnegyedében lévő ingatlanból tehát ki fognak költözni, ez már csak idő kérdése.

A hírek szerint Messi a családjával végleg Spanyolországban akar letelepedni, ezért felkérte a neves spanyol építészt, Luis de Garridót, hogy tervezze meg az új házát.

Messi házának látványterve (forrás: mundodeportivo.com)
Messi házának látványterve (forrás: mundodeportivo.com)
Messi házának látványterve (forrás: mundodeportivo.com)
Messi házának látványterve (forrás: mundodeportivo.com)

Garrido többek között arról nevezetes, hogy ő tervezte Naomi Campbell szupermodell házát.

„Több híres személyiségnek is dolgozunk, például Lionelnek is, és a közös megbeszélések után kiderült, hogy milyen ház lenne az ideális neki" – mesélte az építész az argentin tévében.

„Szerintem azért választott engem, mert az építészetem rendkívül szimbolikus. Leo nagyon lelkes, hogy a ház a személyiségéhez illő lesz."

A ház, vagy jobban mondva, rezidencia, madártávlatból futballpályát mintáz.

„Messi két legjellegzetesebb szimbóluma szerintem az állhatatosság és az önmagával szembeni igényesség kettőssége. Kombináltuk az éterit és a robosztust, a vizet és a földet, a jobb és a bal lábat. Megjelenik a tízes szám is, amelyben a Barcelonában és a válogatottban is játszik."

Egy organikus lakóház napelemekkel és minden jóval felszerelve. Nem csoda, hogy a legjobbnak ez is jár, hogy aztán majd az emberek csodájára járjanak az épületnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik