San Marinót alázgatták Roy Keane-ék a tévéközvetítés során

Vágólapra másolva!
2013.03.24. 15:32
null
Steven Gerrard (balra) és James Milner jól szórakozott péntek este (Fotó: ITV)
A San Marino–Anglia találkozót közvetítő ITV munkatársai a meccs nagy részében a miniállam savazásával szórakoztak. A sértett a Twitteren próbált elégtételt venni.

 

San Marino a 2014-es világbajnokság selejtezőinek március 22-i játéknapján Angliát fogadta. A mérkőzés kimenetele nem volt kétséges (8–0-ra nyertek a vendégek), senki nem számított meglepetésre, arra meg pláne nem, hogy az angolok nem lesznek képesek nagyvonalú győztesként viselkedni.

És most nem arról a 3000 (háromezer) angol szurkolóról van szó, aki tiszteletét tette a serravallei Stadio Olimpicóban, hanem a mérkőzést közvetítő angol ITV csatorna munkatársairól.

Az ITV brigádja: Southgate (Lee Dixon szerepében ezúttal Martin O‘Neal), Keane és Chiles (Fotó: Action Images)
Az ITV brigádja: Southgate (Lee Dixon szerepében ezúttal Martin O‘Neal), Keane és Chiles (Fotó: Action Images)

Az Adrian Chiles kommentátor, illetve Gareth Southgate, Lee Dixon és Roy Keane, mint szakértők alkotta négyesfogat a meccs nagy részében azzal szórakoztatta magát, hogy a miniállamot, illetve annak válogatottját savazta.

San Marino nem fog megijedni az ITV-től (Forrás: twitter.com/SanMarinoFA)
San Marino nem fog megijedni az ITV-től (Forrás: twitter.com/SanMarinoFA)

Jókat élcelődtek azon, hogy szerencsétlen San Marino utolsó (igaz, holtversenyben Bhutánnal és a Turks- és Caicos-szigetekkel) a FIFA világranglistáján, és perceken át értetlenkedtek, hogy miért kell ilyen nevetségesen gyenge válogatottakkal játszania a nagyszerű (és csoportjában Montenegro mögött a 2. helyen álló) angol válogatottnak. Ráadásul a szakértőknek nagyjából fogalmuk sem volt az ellenfél játékosairól, ami már végképp betette a kaput a San Marino-i szövetség alkalmazottainál. A miniállam képviselői a Twitteren próbáltak visszavágni, többször is felszólítva az ITV-t (akik láthatták a bejegyzéseket, lévén maguk is szorgosan tweetelnek), hogy hagyják abba San Marino és a válogatott pocskondiázását és a játékosok sértegetését.

„Az ITV sokkal bölcsebben tenné, ha nem gyalázná San Marino-t. Szégyelljétek magatokat, ITV, ez szégyenteljes dolog" – szól az egyik bejegyzés a mikroblogon.

Meglepő módon még Gary Lineker, egyike a kevés feddhetetlen úriembereknek a futball történetében, is beszólt.

„Béna és elcsépelt közhely, hogy a fociban ma már nincsenek könnyű meccsek. Hát, a San Marino elleni pont egy ilyen."

Szegény San Marino-iak erre is válaszolhattak: „Ugyan már, Gary! Ez egy arrogáns és megvető hozzáállás. Ne legyél irigy azért, mert te nem játszhattál ellenünk." – vették azért egy kicsit humorosabbra a figurát a sértett hercegségbeliek.

És Gary Linekert is jó modorra tanítják (Forrás: twitter.com/SanMarinoFA)
És Gary Linekert is jó modorra tanítják (Forrás: twitter.com/SanMarinoFA)

Egyébként – mivel hihetetlenül tájokozottak vagyunk – sejtjük mi áll az ITV támadásának hátterében: egy 1993. november 17-i bolognai mérkőzés, amit az angoloknak hét góllal kellett volna megnyerniük, hogy kijussanak a következő évi világbajnokságra. Azonban az első (és nagyjából egyetlen) San Marino-i támadásból gólt kaptak a 8. másodpercben Davide Gaultieri jóvoltából. És miután a hátralévő 90 percben akkor csak hét gólt tudtak rúgni, mondhatjuk, hogy a miniállam ütötte el kőket egy vb-részvételtől.

Egy angol drukker San Marinóban: már Montenegrót figyeli (Fotó: Dan Roan)
Egy angol drukker San Marinóban: már Montenegrót figyeli (Fotó: Dan Roan)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik