Räikkönen eltévedt a pályán, kapott egy térképet - videó, kép

Vágólapra másolva!
2012.11.26. 11:44
Sebastian Vettel 3. világbajnoki címe majdnem beárnyékolta Kimi Räikkönen kiselőadását: eltévedt az egyirányú utcában.

A pilótákat igencsak próbára tevő időjárási és pályaviszonyok rendkívül szórakoztatóvá tették az idényzáró Formula–1-es Brazil Nagydíjat. Még az olyan nagyszerű pilóták, amilyen Kimi Räikkönen is, könnyen bajba kerülhettek.

KIMI VÉGIG MAGABIZTOS MARADT

A finn egy alkalommal a célegyenes bejáratánál került bajba: kicsúszott a pályáról, és a célegyenes melletti amolyan szervizúton találta magát. De ahelyett, hogy visszafordult volna, magabiztosan elindult előre. Aztán egyszer csak meglátott egy kaput, csinált egy gyors fordulót – és legendás hidegvérét megőrizve – szépen visszautózott a pályára. A futam után így kommentálta a történeteket:

„Az 52. körben az utolsó kanyarban valóban elhagytam a pályát. Nem igazán láttam jól, a plexim koszos volt, és be is párásodott. Nem tévedtem el, mert azon a helyen, a kiegészítő célegyenesen végigautózva szépen vissza lehet térni a pályára, csak át kell haladni egy nyitott kapun. Tudom, mert 2001-ben is ezt csináltam. Most viszont az a kapu be volt zárva, így kénytelen voltam visszafordulni. Jövőre nem fogok kockáztatni: előre megbizonyosodok róla, hogy nyitva van a kapu."

Ennék egyszer még hasznát veszi (Forrás: facebook.com/raikkonenkimi?)
Ennék egyszer még hasznát veszi (Forrás: facebook.com/raikkonenkimi?)

A finn pilóta internetes rajongótábora azonban máris gondoskodott róla, hogy Kimi ne kerülhessen bajba, ha jövőre visszatér Sao Paolóba: „adtak" neki egy térképet a brazil nagyvárosról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik