Räikkönen 500 pólót küldött csapatának a legendás rádióüzenettel - kép, videó

Vágólapra másolva!
2012.11.09. 18:07
null
Hogy ne felejtsék el a fiúk (Forrás: Facebook.com/TeamF1Lotus#!/raikkonenkimi)
Címkék
Kimi Räikkönen három év elteltével nyert újra futamot, azonban nem csak remek versenyzése vált instant legendává, hanem az is, ahogy leoltotta a rádión keresztül őt megállás nélkül vegzáló csapatát.

A finn pilóta a hétvégi Abu-dzabi Nagydíjat megelőzően 2009-ben Belgiumban nyert utoljára futamot – igaz, közben két évet a Formula–1-től távol, a rali világában töltött. Talán ez zavarhatta meg a Lotus csapatának munkatársait (az istálló ezen a néven utoljára 1987-ben, Ayrton Senna révén örülhetett győzelemnek), akik azt hihették, hogy Kimi időközben elfelejtett versenyezni.

A futam második felében az élen álló finnt megállás nélkül zseniális „taktikai" üzenetekkel bombázták, aminek ő a maga páratlanul egyéni módján vetett véget:

TÉNYLEG TUDJA, MIT KELL CSINÁLNI

„Kopjatok már le, tudom, mit kell csinálnom!" – mondta a rádióba, amit alig pár tízmillióan hallhattak a televíziós közvetítésnek hála.

A Lotusnál biztosan jó fejek dolgoznak, akik nem sértődtek meg az alkoholfogyasztás és a vezetés közötti ellentmondást a maga módján kezelő finn nyers stílusán, a rajongók meg egyenesen imádják: gyorsan rátették egy hangulatos fotóra az angol nyelvű mondatot, és kirakták a csapat rajongóinak Facebook-oldalára, azzal, hogy „Egyszerűen Kimi..." – ja, igaz.

És Kimi is lazán kezeli a dolgot, ugyanis már tudjuk, hogy a következő futamon miben fognak feszíteni a Lotus-csapat dolgozói: kaptak 500 pólót kedvenc pilótájuktól, rajta a máris szállóigévé lett mondással.

Egyszerűen Kimi... (Forrás: Facebook)
Egyszerűen Kimi... (Forrás: Facebook)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik