Óriási akvárium lett a miami baseballstadion ékessége - képek

Vágólapra másolva!
2012.04.16. 13:35
null
Az óriási akváriumok a Marlins Parkban (Fotó: Living Color)
Címkék
Novemberben Florida Marlinsről Miami Marlinsra változtatta a nevét a helyi baseball csapat. Az új névhez új stadion is dukál, méghozzá nem is akármilyen!

A 2003-as World Series győzelem után gazdasági és szakmai zuhanórepülésbe kezdő Florida Marlilns tulajdonosa, Jeffrey Loria elérkezettnek látta az időt, hogy új alapokra helyezze a franchise-t. A csapatot 2011. november 11. óta Miami Marlinsnek hívják, és 19 év után elköltöztek a Sun Life Stadionból is.

A csapat új otthona a 37 ezer férőhelyes ultramodern Marlins Park, aminek csak egyik különlegessége a mozgatható tető, és a speciális keringtető rendszer, mindek köszönhetően a szurkolók mindig kellemes 24 fokban élvezhetik a meccseket, és többé egyetlen találkozó sem fog eső miatt elmaradni.

Lesz persze pláza, night club és uszoda is, de a Marlins Park igazi különlegessége a nézőtér alá beépített kér óriási akvárium. A nagyobbik 10 méter hosszú, 91 centiméter magas és 2300 literes, míg a kisebb 7,3 méter hosszú és 1700 literes. Mindkettőben tengervíz van, az akváriumban megcsodálható 100 hal optimális életkörülményeiről pedig egy külön helyiséget elfoglaló szűrő, víztisztító és keringtető rendszer gondoskodik. A 3,8 centiméter vastag üvegfalakat még egy speciális műanyag lappal is védik az eltévedt labdák, vagy a pályáról kiszálló játékosok ellen.

Az állatvédők természetesen máris tiltakoznak: szerintük egy baseballpályán semmi keresnivalójuk halaknak, amelyek nehezen fogják viselni a stadion zaját, és a szurkolók által keltett, az akváriumokban is jól érezhető rezgést.

Az óriási akváriumok a Marlins Parkban (Fotó: Living Color)
Az óriási akváriumok a Marlins Parkban (Fotó: Living Color)
A MARLINS PARK




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik