Nyolc futballsztár, akinek elrabolták egy családtagját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.03. 14:16
Közép- és Dél-Amerikában virágzó üzletág az emberrablás, az ismert és gazdag futballisták családtagjai fokozottan veszélyeztetett kategóriába tartoznak. Alább nyolc olyan labdarúgót gyűjtöttünk össze, aki a közelmúltban egy szerette elrablásáról kapott rémisztő híreket.

Carlos Tévez (Juventus)Carlos Tévez (Juventus)

A torinóiakkal BL-döntőt játszó, „Apache" becenévre hallgató támadó édesapját 2014 nyarán rabolták el Buenos Airestől 30 km-re, az autóját állították félre. Argentin források szerint 40 ezer eurós (12 millió forintos) váltságdíjat fizettek érte.

Carlos Tévez (Fotó: Reuters)
Carlos Tévez (Fotó: Reuters)

Hulk (Zenit)

A brazil csatár lánytestvérét, Angelica Aparecida Vieira de Souzát 2012 októberében rabolták el, 24 órával később szabadult sértetlenül. Váltságdíjat nem fizettek érte. Hulknak egyébként hat lánytestvére is van, Angelica a legfiatalabb.

Hulk (Fotó: Reuters)
Hulk (Fotó: Reuters)

Luis Fabiano (Sao Paulo)

A Sevillával kétszeres UEFA-kupa-győztes brazil édesanyját, Sandra Helena Clementét 2005 márciusában rabolták el, 62 napig volt fogságban, egy rendőri akció során szabadult. A játékos később úgy nyilatkozott, aznap vált igazán felnőtté, mikor az emberrablók elfogták az édesanyját.

Nem ez volt az egyetlen szörnyűség, ami a csatárral történt. Spanyolországban rablók törtek be otthonába és pisztolyt szegeztek felesége fejéhez.

Luis Fabiano (Fotó: Reuters)
Luis Fabiano (Fotó: Reuters)

Robinho (Milan, kölcsönben Santos)

A Real Madridot és a Manchester Cityt is megjárt brazil édesanyját 2004-ben rabolták el, nem sokkal madridi szerződése aláírása után. Anyukáját egy otthon rendezett grillparti közben vitték el a házba betörő emberrablók, 40 napig tartották fogva. A játékos családja fizetett váltságdíjat, az összeg nem ismert.

Robinho (Fotó: Reuters)
Robinho (Fotó: Reuters)

Juan Riquelme (visszavonult)

A profi pályafutása során két spanyol klubcsapatban, a Barcelonában és a Villarrealban megforduló argentin klasszis bátyját, Christiant rabolták el 2002-ben, akkoriban a Boca Juniors színeiben játszott. Állítólag 160 ezer dolláros váltságdíjat fizettek.

Juan Riquelme (Fotó: Reuters)
Juan Riquelme (Fotó: Reuters)

Ricardo Oliveira (Santos)

A korábban a Valencia, a Betis, a Zaragoza és a Milan mezét is viselő, jelenleg 35 éves brazil nővérét, Maríát 2006 októberében rabolták el. Otthonába törtek be, férjét és gyermekét megkötözték, 160 napon át volt fogságban.

Ricardo Oliveira (Fotó: Reuters)
Ricardo Oliveira (Fotó: Reuters)

Romario (visszavonult)

A legendás brazil csatár édesapját az 1994-es, brazil sikerrel végződő világbajnokságot megelőző napokban rabolták el, a rendőrség napokkal később kiszabadította a focista rokonát.

Romario (Fotó: Reuters)
Romario (Fotó: Reuters)

Wilson Palacios (Stoke City)

A 2008 óta a Premier League-ben futballozó hondurasi középpályás esete tragédiával végződött. Bátyját, Edwint 2007-ben rabolták el fegyveresek, a túszejtés ideje alatt életét vesztette.

Wilson Palacios (Fotó: Reuters)
Wilson Palacios (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik