MU-legendák diadalmenete festményen - képek

Vágólapra másolva!
2013.01.18. 13:50
null
A képen balra Giggs, Solksjaer, Yorke, Cantona, Hughes, Bruce, McGrath, középen Vidics, jobbra Rooney, Scholes, Beckham, <br />Schmeichel, Keane, Robson, Whiteside vonul. A jobb szélen Alex Ferguson és Matt Busby figyeli őket (Forrás: Cavendish Press)
Egy MU-rajongó festő emléket szeretett volna állítani kedvenc csapatának, egyben bemutatni, hogy micsoda dominanciára tett szert a klub Angliában. Régi és új játékosok egyaránt feltűnnek a festményeken, például Wayne Rooney, Nemanja Vidics vagy Ryan Giggs. De ott vannak olyan korábbi sztárok is, mint Eric Cantona, David Beckham vagy Peter Schmeichel.

Természetesen a képről nem hiányozhat a klub két legendája, Alex Ferguson és Matt Busby sem. Mint ahogy megjelenik a klub „szentháromsága", a Law–Best–Charlton trió, mégpedig a kép bal oldalán.

Ott díszelegnek a megnyert kupák és a stadion is ezen a reneszánsz stílusban festett képen. A művész, Michael Browne a játékosokat egyfajta ókori római diadalmenet résztvevőiként ábrázolja.

A műalkotás a National Football Museum kiállításán kapott helyett. Browne az utolsó simításokat most végzi a képen.

A művész és a mű (forrás: Cavendish Press)
A művész és a mű (forrás: Cavendish Press)

„A klub nagyon sok mindent megnyert, és a képek nagyon fontosak. Egy korokon átívelő művet szerettem volna festeni. Reneszánsz stílusban készült, de egyben nagyon északi, amit mutat a gyár és a macskaköves utcák. Szerettem volna festeni egy diadalmenetet, aztán ott vannak a Busby-bébik, és be akartam hozni egy kis gladiátoros témát is, ahogy jönnek egy Colosseum-szerű épület felől. A United nem tudta, hogy készül a festmény, a játékosok sem álltak modellt. Remélem, hogy állandóan kint lesz a kiállításon, ha végre elkészül.”

„Már rengeteg jókívánságot kaptam a Barcelona, a Real Madrid, sőt a Manchester City szurkolóitól is.”

Browne legutóbbi képe az itáliai reneszánsz kimagasló művésze, Piero della Francesca 15. századi festményét, a Feltámadást alkotta újra Eric Cantonával, Alex Fergusonnal, David Beckhammal, Nicky Butt-tal és Phil Neville-lel a főszerepben.

A Feltámadás Cantonával a főszerepben, Piero della Francesca modorában (forrás: Cavendish Press)
A Feltámadás Cantonával a főszerepben, Piero della Francesca modorában (forrás: Cavendish Press)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik