Mourinho bebizonyította Balotelli „egysejtűségét“

Vágólapra másolva!
2012.10.05. 20:36
null
Azért voltak jó pillanatok is... (Fotó: Action Images)
Címkék
Az olasz Internazionale kispadján eltöltött sikerekben gazdag két év (2008-2010) alatt José Mourinho sosem titkolta mennyire elege van Mario Balotelliből, többször is betelt a portugál számára a képzeletbeli pohár, egy gyengébb pillanatában még azt is mondta, akármekkora tehetség az olasz, teljes mértékben kezelhetetlen és alkalmatlan a csapatjátékra. Most mégis úgy tűnik, pár év távlatából még José is mosolyogva emlékszik vissza a Marióval együtt lehúzott nehéz pillanatokra.  

A Real Madrid jelenlegi mesterével a CNN televíziós csatorna készített egy interjút, melynek egy eddig nem közölt részlete felkerült a világhálóra. Ebben egy inkább mulatságos, mint meglepő történetet mesélt egykori tanítványáról, aki ezáltal még közelebb került az egysejtű létformához. Mégsem lehet nem szeretni.

Mikor a CNN riportere megkérdezte Josétól, ki volt edzői karrierje eddigi legproblémásabb játékosa, a mester így felelt: „A leginkább problémás személyiségek általában a legviccesebbek. Így volt ez Balotellivel is. Kétszáz oldalas könyvet tudnék írni a Marióval töltött két évemről, de ez a könyv nem dráma lenne, hanem komédia. Emlékszem, egyszer a Rubin Kazan ellen játszottunk a Bajnokok Ligájában, és azon a meccsen óriási gondban voltam, mivel az összes csatárom sérült volt. Se Milito, se Eto'o, csak Mario volt bevethető. Kapott egy sárga lapot a mérkőzés 42. percében, ezért mikor a félidőben az öltözőbe mentünk, a szünet 15 percéből 14-et csak Marióval beszélgettem. Arra kértem, szinte könyörögtem, hogy csak a labdával foglalkozzon és próbáljon meg a meccs végéig a pályán maradni, mivel nem tudok senkit behozni a helyére, nincs több csatárom a padon. Kértem, hogy ne érjen senkihez, kértem, hogy ha provokálják, ne reagáljon. Kértem, hogy ha a bíró hibát követ el, ne reagáljon. Erre mi történt? A 46. percben kiállították."

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Mourinho vagy nem emlékezett pontosan, vagy kicsit kiszínezte a sztorit: Mariót ugyanis nem a 46., hanem a 60. percben küldték le a pályáról a Rubin Kazan ellni BL-meccsen. De a történet ennek ellenére is fergeteges.

MARIO EMLEGETETT (MÁSODIK) SÁRGA LAPJA 1:10-TŐL
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik