Miért hányta el magát Messi sokadszorra a pályán?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.06. 18:13
A Románia elleni meccs nyolcadik percében Lionel Messi összegörnyedt a bukaresti stadion gyepén, és elhányta magát. Utána viszont végigjátszotta a meccset,  a teljesítményén nem látszott meg a közjáték. De vajon miért történt mindez?

A mindig jól értesült spanyol és argentin lapok egyelőre sötétben tapogatóznak. Senki sem ír arról, hogy vajon mi lehetett ennek az oka. Pedig érdekes lehet, mert Messi nem először eresztett el rókát a zöld gyepen.

MESSI NEM AGGÓDIK
„Nyugalom, semmi súlyos nem történt. Mindig ez történik velem, többször előfordult a klubomban is, de aztán nem történik semmi” – kommentálta az eseményeket az argentin sajtónak a Barcelona szupersztárja.

Az, hogy tavaly tavasszal a rendkívül magasan fekvő La Pazban is így járt a bolíviai vb-selejtezőn, akár természetesnek is mondható. Viszont ebben a szezonban további három „eksön” szerepel a listáján. Először például augusztus végén, a Levante elleni gólgálán, amikor 7–0-ra nyert a katalán klub – Leo amúgy kettőt vágott a meccsen. Aztán idén február 12-án a Real Sociedad elleni kupavisszavágón történt vele hasonló eset, és ez azért még nem volt olyan régen. Majd jött a március 5-i bukaresti meccs...

Az a hír járja, hogy valamiért nagyon érzékeny a gyomra. A Barcelona csapatánál azonban nem kommentálják a dolgot. Legalábbis egyelőre.




Az NSO megkérdezett egy évtizedek óta praktizáló magyar sportorvost, aki elmondta, hogy ilyen távolságból nem lehet korrekten megállapítani, mi a baja az argentin klasszisnak. A vizsgálatok ismeretének hiányában annyit lehet csupán mondani, hogy talán a túlhajtottság, a stressz, a bizonyítási, a teljesítési vágy lehet az oka annak, amikor valaki sportolás közben hányja el magát. Ezenkívül elképzelhető még gyomor- vagy nyombélfekély, de ezek csak találgatások. Valódi okot kizárólag egy alapos orvosi vizsgálattal lehetne mondani.

Ez azonban egyelőre nem áll rendelkezésre, ezért amíg ki nem derül a valódi ok, megmutatunk néhány hasonló esetet a sportvilágból. Aki a linkekre kattint, meg is nézheti mindezeket a maguk teljességében. A látvány nem éppen felemelő, de hát emberek vagyunk...

1. David Beckham annyira kiszáradt a 2006-os világbajnokságon, hogy háromszor is kitette a taccsot. Ennek ellenére szép, ráadásul továbbjutást jelentő gólt rúgott szabadrúgásból Ecuador ellen.

2. 2010 májusában Alvin Gentry, a Phoenix Suns edzője látszólag nem bírta az izgalmakat. Valójában articsókát evett a playoff-meccs előtt, az rontotta el a gyomrát.

3. Pete Sampras az 1996-os US Openen lett rosszul, és bár többször is szünetet kellett tartani, végül legyőzte Alex Corretját, s megnyerte a versenyt. A videóban 4:40-nél a jelenet.

4. A rögbijátékos 80 yard rohanás és cél után rókázott. 2009-ben Mroz, a „Hányó üstökös" szerzett labdát, majd lélekszakadva futotta át a pályát. Nem csoda, hogy utána nem tudta magában tartani a gyomra tartalmát...

5. Sandro, a Tottenham futballistája 2013 novemberében lett rosszul a Manchester City elleni meccsen, és „megtisztelte" az Etihad gyepét. Kiderült, hogy a brazil játékos betegen lépett pályára, ráadásul egy sárga lap mellett aznap még egy öngóllal is kedveskedett saját csapatának.

6. Idén januárban verte be a fejét az Osasuna egyik játékosának vállába Álvaro Morata a Real Madrid kupameccsén. A szédelgő fiú kénytelen volt a pályán hányni. Szerencsére azóta már rendbe jött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik