Messi sötét oldala: keményen szidja csapattársait?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.28. 19:46
null
Messinek lenne egy eddig nem ismert arca is? (Fotó: Action Images)
Veszélyben Messi tökéletes(en felépített) imázsa? Az El Confidencial spanyol napilap meghökkentő információkat osztott meg olvasóival az FC Barcelona sztárjával, a négyszeres aranylabdás Lionel Messivel kapcsolatban. Az egyébként madridi székhelyű újság két U19-es spanyol válogatott játékosra hivatkozva cikkezett az argentin szupersztár „sötét oldaláról”, állításuk szerint Messi időnként igazi zsarnokként viselkedik, és több alkalommal is megszégyenítette, megalázta már fiatalabb csapattársait a Barcelona edzésein, mérkőzésein.

 

A kiszivárogtatott információk a 2012-es U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon aranyérmet nyerő spanyol válogatott öltözőjéből származnak, ahol Messi eddig nem ismert arcáról két barcelonai fiatal, Alejandro Grimaldo és Gerard Deulofeu mesélt a többieknek. Állítólag.

Az elbeszélések szerint Messi olykor-olykor az építő jellegűtől távol álló kritikus hangot üt meg társaival szemben, nyilvánosan mászik rá egyesekre, megalázó hangnemben beszél velük. Két kedvenc célpontja a La Masia, a Barcelona akadémiájának kötelékében nevelkedő Cristian Tello és az Udinesétől 2011-ben igazolt Alexis Sánchez.

„Mit művelsz? Új vagy, egy senki, inkább nekem passzolj. Ezért vagy itt, ez a feladatod” – akadt ki egy alkalommal Messi Tellóra, akinek különösen az esett rosszul, hogy egyetlen csapattárs sem állt mellé, mindenki hallgatott.

A 2011 nyarán 37 millió euróért igazolt chilei Alexis Sánchez is megkapta a magáét Messitől egy edzésen: „Ahhoz képest, milyen rossz játékos vagy, nagyon sok pénzt fizettek érted. Kevés gólt szerzel, jobb lesz, ha ezt rám bízod” – idézi a lap Messi állítólagos szavait.

Az El Confidencial továbbá azt is tudni véli, hogy a Barcelona keretén belül Messi ellenes klikk is alakult, ebbe a csoportba tartozik/tartozott a szintén Barca-nevelés, Isaac Cuenca, akit az argentin egy Barcelona–Granada bajnokin alázott porig a kamerák és tévénézők szeme láttára, illetve a katalán klubot nyáron elhagyó csatár, David Villa is, aki szintén megelégelte Messi kritikáit egy-egy kihagyott helyzet után.

A történet valóságtartalmában nem lehetünk biztosak, de meg lennénk lepődve, ha a cikknek nem lenne következménye és folytatása a közeljövőben. Ne feledjük, pár héttel ezelőtt egy dél-amerikai pletykamagazin is megpróbálta beárnyékolni Messi magánéletét, de később kiderült, mindössze egy csúnya átverésről volt szó.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik