Lufiból szívta a kéjgázt az angol válogatott hátvédje

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.09. 13:05
null
Kyle Walker kéjgázt inhalál egy sheffieldi partiban (Forrás: mirror.co.uk)
A hétvégén körbejárta a komplett brit sportsajtót az angol válogatott labdarúgójáról, Kyle Walkerről készült partifotó, amelyen a Tottenham játékosa egy lufiból dinitrogén-oxidot, közismertebb nevén kéjgázt inhalál.

 

A júniusban készült kép és szemtanúk beszámolója szerint Walker szülővárosában, Sheffieldben egy éjszakai klubban tartott szülinapi bulin szippantott több alkalommal is a fekete lufiból. Akkoriban sérülés miatt klubjában és a válogatottban sem volt bevethető állapotban.

„Idővel egyre több és több szifon került elő, mindenki a nevetőgázt szívta, Kyle és a haverjai is. Egyáltalán nem zavarta, hogy fényképezik közben” – idéz a Mirror egy a partin résztvevő szemtanút.

A jelenleg az angol válogatottal a keddi, Ukrajna elleni vb-selejtezőre készülő Walker a bódító drog használatával törvényt ugyan nem sértett, de a kép nyilvánosságra kerülésével saját, klubja és az angol válogatott megítélésén komoly sebet ejtett. A játékos vasárnap a Twitteren kért bocsánatot.

„Sajnálom, hogy csak most reagálok a sajtóban megjelent fotóra, de az elmúlt napokban minden erőmmel a keddi vb-selejtezőre fókuszáltam. Butaság volt ezt tennem magammal, most, hogy felvilágosítottak, már tisztában vagyok az egészségügyi kockázatokkal, többet nem fordul elő. Sajnálom, amit tettem, rossz példát mutattam a fiataloknak, őszintén remélem, hogy senki nem kockáztatja az egészségét az én butaságomat követve."

A hétszeres angol válogatott Walker, aki pénteken kezdőként játszotta végig Anglia Moldova elleni vb-selejtezőjét, nagy valószínűséggel kedden, az ukránok ellen is ott lesz a pályán. Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) nem fogja megbüntetni a védőt, aki biztosította a vezetőket, hogy többször nem fordul elő ilyen eset.

KÉJGÁZ

A dinitrogén-oxid egy színtelen, édeskés szagú gáz, ami belélegezve pár percre euforikus hatást, lebegő érzetet, fájdalom nélküli állapotot okoz. Az egészségügyben is alkalmazzák, kisebb, leggyakrabban fogászati beavatkozásoknál érzéstelenítőként, orvosi felügyelet nélküli használata azonban számos egészségügyi kockázatot rejt magában. A kéjgáz legális, de veszélyes is, ennek ellenére az 1960-as évek óta népszerű a szórakozni vágyók körében, egy slukk angol árfolyamon másfél fontba, azaz 5-600 forintba kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik