Lehullt a lepel CR titkáról, egy plusz csont is segíti a portugált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 19:54
null
Az orvosok 2009-ben már figyelmeztették CR-t (Fotó: Reuters)
Cristiano Ronaldo arca eddig is szinte folyamatosan ott virított az újságok címlapján, mióta megnyerte a Real Madriddal a Bajnokok Ligáját, azóta azonban még a szokásosnál is többet foglalkozik a nemzetközi sportsajtó a blancók klasszisával. Most épp azt tudtuk meg, mitől is olyan különleges Cé lába.

A madridi orvosok még 2009-ben, a portugál átigazolása után nem sokkal fedezték fel egy apró sérülés után, hogy valami nem stimmel azzal a bokával. A tüzetesebb vizsgálatok után az is kiderült, mi a „baj": egy extra csont, ennyi az egész.

A népesség mindössze 10 százalékánál megtalálható „ajándékról" sem a portugál, sem a királyiak nem akartak beszélni, most azonban Luís Miguel Pereira új könyvében, a „CR7 – The Secrets of the Machine" című szerzeményben fény derült az apró titokra.

Szerencsére a tesztek után az is egyértelmű lett, hogy ez az elváltozás nincs negatív hatással a futballistára, sőt, esetében még segít is a pontosabb célzásban és a könnyebb labdakezelésben.

Cét különleges bokája is segíti (Fotó: Action Images)
Cét különleges bokája is segíti (Fotó: Action Images)

Mondanunk sem kell, azért nem csak annak a kis csontnak köszönheti a sikerét Cé.

A könyvből az is kiderült, hogy a portugált a korábban említett vizsgálatok után az orvosok a biztonság kedvéért el akarták tiltani egy rövid időre az edzéstől, CR azonban egyik társával így is belógott éjszaka a konditerembe...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik