Legendás krikettfotó az őrült zenekar albumának borítóján - kép, zene

Vágólapra másolva!
2013.07.18. 09:38
null
A The Duckworth Lewis Method tagjai kedvenc környezetükben (Forrás: soul-kitchen.fr)
A valaha látott egyik legprímább árukapcsolást hajtotta végre a krikettbolond zenekar. És az időzítés is zseniális.

Hűséges olvasóink megszokhatták már, hogy alkalmanként jelentkezünk pop-kulturális ihletettségű anyagokkal. Máskor is volt már szó zenéről, és abban az anyagban is helyet kapott a The Duckworth Lewis Method nevű, 100%-ig krikettőrült együttes. Ezúttal is ők szolgáltatják az apropót, méghozzá az Anglia és Ausztrália között megrendezendő hagyományos Ashes (az első ilyen mérkőzéssorozat egy urna hovatartozásáról volt hivatott dönteni...) sorozat aktuális versenye révén. Elmeséljük, hogy miért látható egy meztelenül ugráló fickó az új albumuk borítóján.

Michael Angelow sporttörténelmi jelentőségű ugrása 1975-ben (Forrás: Mail Online)
Michael Angelow sporttörténelmi jelentőségű ugrása 1975-ben (Forrás: Mail Online)

Július 18-22. között a londoni Lord's Crickett Groundon (ahol 1882 óta mindig rendeznek Ashes Test meccset) rendezik meg a második Test mérkőzést – ez adja történetünk aktualitást. Történt ugyanis, hogy 1975-ben, éppen itt a Lord's-on rendezett Ashes-találkozón egy Michael Angelow nevű fickó anyaszült meztelenül (pardon, zokni és cipő volt rajta) berohant a pályára és önfeledt bakugrással átrepült a kapuk fölött. A jelenetet persze megörökítették, Angelow krikettes és fotós körökben egyaránt világhírű lett, még pornófilmes felkérést is kapott, de ő inkább visszatért civil foglalkozásához: szakácsként dolgozott tovább egy olajtankeren. Az egész mutatványt egyébként fogadásból csinálta: néhány sör után fogadott 20 fontban egy csoport ausztrál drukkerrel, hogy nem meri megcsinálni. Megmerte... Persze elkapták, és 20 fontra büntették. De pont előtte nyert annyit, úgyhogy vígan kifizette.

A Stikcy Wickets borítója. Be fogják 
csomagoltatni... szóltunk...
A Stikcy Wickets borítója. Be fogják csomagoltatni... szóltunk...

Ezt a jelenetet és a fentebb látható képet tette a napokban megjelent második, Sticky Wickets címet viselő albumának borítójára a The Duckworth Lewis Method nevű zenekar, melynek ezúttal is (hasonlóan első, Eponymous album címet viselő lemezükhöz) minden dala a szeretett sportágról szól.

Ha már itt tartunk, akkor azt is elmondjuk, hogy a Mirror című angol lap sportrovata felkereste a Luton melletti kisvárosban, Bedsben élő, immár 62 éves Angelow-t, aki készséggel elmesélte, mire emlékszik a majd' negyven évvel ezelőtti napról.

„A meccs rendkívül unalmas volt, úgyhogy egy csoport ausztrál drukkerrel inkább egymást ugrattuk. Iszogattam, de azért nem voltam tök részeg, akkor nem is tudtam volna átugrani a kaput."

A mutatványt egyébként egy hölgy is megismételte 1988-ban, de ennek művészi értékét azóta sem fedezte föl senki.

A Stikcy Wickets egyik slágere: Mystery Man

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik