nemzetisport.hu 2013.05.24 09:04 Frissítve: 2014.09.01 03:42

Egy hot dog árust akartak rásózni a Honvédra?

Érdekes átigazolási ügybe keverték a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának nevét. Nagyon úgy tűnik, egy nem létező játékost, nevezett Azeem Azamot akarták rásózni a kispestiekre, vagy legalábbis azt a látszatot kelteni, hogy a futballistáért ajánlatot tett a magyar klub. Internetes ügyeskedés egy „kamu” játékossal. 

Azeem Azam nevére ezt a képet dobja fel a kereső

 

Szerkesztőségünket múlt héten e-mailben kereste meg Frances Charles a hollandiai székhelyű Ibrahimovic Sports Consultancy menedzseriroda nevében, amelynek „természetesen" semmi köze nincs Zlatan Ibrahimovichoz – akire első hallásra asszociál az ember –, de ez csak a legkisebb csavar a történetben.

Az illető azt állította, hogy irodájuk egyik játékosáért, nevezett Azeem Azamért ajánlatot tett a Budapest Honvéd. A történetben az az érdekes, hogy ezt alátámasztandó megkaptuk a Honvéd hivatalos pecsétjével és Gács Pál ügyvezető igazgató aláírásával ellátott hivatalos, vagy legalábbis annak tűnő ajánlatot is. Ami még érdekesebb, az az ajánlatban szereplő összeg: az ugyanis tízezer euró per meccses fizetésről szól, egy évre. A Honvéd ügyvezetője megkeresésünkre, miután megmutattuk neki a dokumentumot, természetesen nevetségesnek titulálta az ügyet.

A Honvédnak tulajdonított hamis ajánlat
NAGYÍTÁSÉRT KATT A KÉPRE!

„Teljes hamisítvány az egész. A régi logónkat és a klubot már évek óta nem támogató szponzor nevét összemásolták és ebből csinálták ezt a kreált ajánlatot, az azon szereplő szignó pedig nem az én aláírásom. Amúgy is, aki a magyar labdarúgás helyzetét egy kicsit is ismeri, az tudja, hogy a tízezer eurós összeg meccsenként elképzelhetetlenül magas fizetés az NB I-ben. Nevetséges az egész. Ugyanakkor felháborító is, hogy ilyen ügybe keverték a klubot" – nyilatkozta az NSO megkeresésére Gács Pál. A sportvezető ugyanakkor hozzátette, mivel az ügyben magát megnevező személy valószínűleg nem létezik, jogi lépéseket sem tudnak tenni, nincs akit perelhetnének. 

A szóban forgó iroda egyébként létezik, de információval nem tudott szolgálni a játékossal kapcsolatban, vagyis jó eséllyel csak felhasználták a cégük nevét.    

A Honvéd részéről később George F. Hemingway is reagált. „Soha nem hallottam erről a játékosról. És csak azért nem kezdünk el pereskedni, mert nem érünk rá, van jobb dolgunk is” – fogalmazott a klub tulajdonosa, aki humoránál volt, ugyanis kinevette az átlátszó próbálkozást.    

Nem csodálkozunk azon, hogy a Honvédnál nem hallottak Azeem Azamról, a jelek szerint ugyanis ilyen nevű labdarúgó nem is létezik. Korábbi klubjai között ugyan olyan neves csapatokat nevezett meg az e-mail feladója, mint az angol Nottingham Forest, a francia Monaco vagy a spanyol Betis, de e klubok volt játékosai között nem találtunk ilyen nevű futballistát. A világhálón ugyan találhatók róla képek, videók, de ezek többsége elmosódott, a róla szóló írásos cikkek, interjúk forrása pedig megbízhatatlan. A legújabb hír vele kapcsolatban a zeenews.india.com oldalon jelent meg, amely már azt írja, hogy a Honvéd be is jelentette, szerződést kínál a játékosnak.

Jobban utána keresve, a különböző internetes fórumokon már találunk arról is bejegyzéseket, hogy Azeem Azam egy kitalált, fantomjátékos. „Nem lehet, hogy ő a sarki hot dog árus?” – teszi fel a kérdést egy fórumozó. A fentiek alapján még ezt az eshetőséget sem zárnánk ki teljesen...

 

 

2020.04.05 10:51:15

Sportszelep H. D.

„Maradj otthon, maradj stílusos!” – írta a videó mellé a portugál klasszis.

2020.03.27 17:47:31

Sportszelep nemzetisport.hu

Graziano Pelle és Varga Viktória közös tánccal szórakoztatta az Instagram-követőit.

2020.03.27 09:40:09

Sportszelep nemzetisport.hu

Az énekesnő világgá kürtölte: hat másodpercen belül futott száz métert.

2020.03.19 14:20:25

Sportszelep nemzetisport.hu

A gyönyörű műsorvezető is elkapta a vírust, ezért végtelenül ijesztőnek nevezte a helyzetet.

2020.03.18 21:04:55

Sportszelep nemzetisport.hu

Az olasz motorversenyző úgy döntött, megoszt egy képet arról, hogyan telnek a mindennapjai.