Hány száz évig dolgozik egy magyar CR7 vagy Messi fizetéséért?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.06. 18:01
null
<strong>KATTINTSON A KÉPRE A DÖBBENETÉRT! </strong>
A legnagyobb futballsztárok a világ legjobban kereső emberei, a klubok szolgálataikat busásan megfizetik – a győzelmek, trófeák és címek reményében. Cristiano Ronaldo hetente 350 ezer eurót, azaz 105 millió forintot keres.

 

 

Ez egy évben 5.4 milliárd forintot jelent. Hány évig kell dolgoznia egy magyar embernek (vagy bárki másnak), hogy megkeresse a Real Madrid sztárjának éves keresetét? A BBC programja segít kiszámolni.

De nem csak Ronaldo fizetéséhez mérhetjük saját jövedelmünket, a listából Lionel Messi, Eden Hazard, Zlatan Ibrahimovic vagy José Mourinho munkabérével is összemérhetjük a sajátunkat.

Miután betápláltuk (adózatlan) éves fizetésünket, és rákattintottunk az összehasonlítást megindító (See how you compare) gombra, kezdődhet a szédítő kalandozás a csillagászati összegek világában.

Szerkesztőségünk 105 ezer forintos fizetéssel, a törvényben meghatározott magyar (nem diplomás) minimálbért adott meg, ez éves szinten 1 260 000 forintot jelent (a magyar átlagkereset 46 százalékát.)

Cristiano Ronaldo ezt az éves összeget 4 perc alatt keresi meg. A BBC programjának számítása szerint a magyar minimumkeresettel 2699 évig kellene dolgozni hogy összeszedjük CR éves fizetését.

Lejjebb görgetve sok egyéb érdekesség mellett egy számláló azt is megmutatja, hogy a kattintás óta eltelt időben mennyit kerestünk, illetve az összehasonlításhoz választott labdarúgó mennyit keresett ezzel párhuzamosan.

A fizetéseket összehasonlító programot itt találja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik