Galata-drukkerek megpróbálták magukat beásni a Schalke stadionjába

Vágólapra másolva!
2013.03.13. 16:39
null
Szerencsés Galata-drukkerek: nem kellett ásniuk, mégis bent vannak (Fotó: Action Images)
Puszta kézzel a fagyott földben próbáltak alagutat vájni. A biztonságiak – mindenki szerencséjére – lekapcsolták őket.

 

A teljes mértékű elmebajról árulkodó eset nem is a keddi Schalke–Galatasaray (2–3) Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő napján történt, hanem 24 órával korábban, még hétfőn. A török fanatikusok a Veltins Arena mellett-alatt próbáltak alagutat ásni – szerszámaik nem lévén – puszta kézzel. A biztonságiak azonban még a munka kezdeti stádiumában fülön csípték a mindenre elszánt törököket, akik egyébként abszolúte védhető választ adtak arra a kérdésre, hogy „Warum?". Hát azért, hogy láthassák kedvenceiket edzés közben...

„Így igaz, az eset valóban megtörtént – idézi a brit Telegraph című lap online kiadása Horst Heldtet a Schalke sportigazgatóját. – Az utolsó edzés után török barátaink ilyen furfangos módon próbáltak meg bejutni a stadionban. Szerencsére a biztonsági személyzet résen volt."

Gelsenkirchenben egyébként már megszokhatták a törökök furcsa szokásait: a kb. 260000 lakosú iparvárosnak mintegy 20 ezer török nemzetiségű lakosa van. Amiből egyébként a német futball is profitál: többek között itt született Mesut Özil, Ilkay Gündogan, illetve Hamit és Halil Altintop is (akik ugyan török válogatottak, de éveken át játszottak a Bundesligában).

Nekünk pedig az is eszünkbe jut, hogy úgy látszik: ha a törökök meglátnak egy, az átlagosnál nagyobb, és viszonylag védett építményt, akkor oda megpróbálják beásni magukat. Illetve arra is kíváncsiak lennénk, hogy az elkövetők milyen cuccot toltak vajon...?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik