HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.03.29 18:10 Frissítve: 2018.03.29 18:09

Fürdőruhás kép miatt menesztették a cheerleadert – per követi

A korábbi cheerleader Bailey Davis az esélyegyenlőségi bizottsághoz fordult keresetével, mivel az NFL-ben szereplő New Orleans Saints kirúgta őt a közösségimédia-használatra vonatkozó irányelvek megszegéséért – azok viszont csak a klub női alkalmazottjaira érvényesek.

HIRDETÉS

 

I wanna break glass ceilings not fit glass slippers @bryceellphoto #dance #leveltheplayingfield

1,392 Likes, 230 Comments - Bailey Davis (@jacalynbailey) on Instagram: "I wanna break glass ceilings not fit glass slippers @bryceellphoto #dance #leveltheplayingfield"


Davis kisasszony a fiatalok többségéhez hasonlóan rendelkezik saját Instagram-oldallal, amelyet a New Orleans Saints cheerleadereként privátra állított, hogy csak azok lássák, akiknek megadja az engedélyt.

Háromévnyi cheerleaderkedés után a klub azonban véget vetett munkaviszonyának – állítása szerint azért, mert felrakott egy egyrészes fürdőruhában készült képet.

„Nagyon gyenge ítélőképességre vall egy ilyen képet kirakni, különösen figyelembe véve a közelmúltban folytatott beszélgetésünket a rólad keringő pletykákról – írta állítólag Ashley Deaton főigazgató Daviesnek, nem sokkal azelőtt, hogy menesztette őt. – Ez nem segíti az ügyedet, ennél többet vártam tőled.”

Don't joke with me about in the water

1,093 Likes, 18 Comments - Bailey Davis (@jacalynbailey) on Instagram: "Don't joke with me about in the water"
Az említett „pletykák” arra vonatkoznak, hogy Davis a hírek szerint részt vett egy bulin egy NFL-játékossal, amit ő tagadott. A szabályok ugyanis tiltják, hogy a szurkolólányok pucéran, fél pucéran vagy fehérneműben jelenjenek meg, és azt is, hogy a játékosokkal „barátkozzanak” személyesen vagy akár csak üzenetváltás formájában.

Ugyanakkor a játékosok számára nincs megtiltva, hogy a szurkolólányokkal kapcsolatot létesítsenek.

Davis ezért panaszt nyújtott be az esélyegyenlőségi bizottsághoz, azzal érvelve, hogy a Saints szabályai kettős mércét alkalmaznak a játékosok és a szurkolólányok esetében, márpedig ez diszkrimináció.

Use chairs not people #blackbird

637 Likes, 13 Comments - Bailey Davis (@jacalynbailey) on Instagram: "Use chairs not people #blackbird"
„A panasz azzal vádolja a Saintset, hogy kétfajta szabályt alkalmaz: egyet a cheerleaderekre, akik mind nők, és egyet a játékosokra” – olvasható a New York Timesban.

„Ha a cheerleaderek nem léphetnek kapcsolatba a játékosokkal, akkor a játékosoknak sem szabadna a cheerleaderekkel” – idézi Davis ügyvédjét, Sara Blackwellt a lap.

A New Orleans-i klub részéről Leslie A Lanusse ügyvéd elmondta, a Saints igyekszik minden alkalmazottjával tisztességesen eljárni, beleértve Davis kisasszonyt is.

Catch footballs not feelings.im fine

683 Likes, 18 Comments - Bailey Davis (@jacalynbailey) on Instagram: "Catch footballs not feelings.im fine"


„Jelenleg elegendő annyit mondani, hogy Davis kisasszonyt nem érte diszkrimináció a neme miatt.”

Az ügyben meghallgatás lesz és bírósági ügyet indítanak. Davis reméli, hogy a tette megváltoztatja a klub bánásmódját az alkalmazottakkal szemben.

„Értük teszem, hogy ők azt csinálhassanak, amit szeretnek, s védve és támogatva érezzék magukat, valamint hogy a női sportolók ne legyenek félresöpörve és ne érezzék magukat nem fontosnak” mondta.

 

What do the Panthers and Chik-fil-a have in common? Neither work on Sunday #3peat #saintsgameday #dancer #saints #nola #bffs

1,100 Likes, 41 Comments - Bailey Davis (@jacalynbailey) on Instagram: "What do the Panthers and Chik-fil-a have in common? Neither work on Sunday 3peat..." 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.13 09:05:29

Sportszelep nemzetisport.hu

Az Instagramon jelentették be: Bernek Péter eljegyezte Európa-bajnok úszó kedvesét.

2018.08.09 13:22:43

Sportszelep nemzetisport.hu

A 36 éves csatárnak jelenleg nincs csapata, de a szabadidejében így sem unatkozik.

2018.08.07 09:54:14

Sportszelep nemzetisport.hu

Kiss Ramóna és kézilabdázó párja az Instagramon jelentette be a nagy hírt.

2018.07.30 16:54:48

Sportszelep nemzetisport.hu

A nem szégyenlős dán válogatott csatár megmártózott egy tóban – ruha nélkül.

2018.07.29 10:58:04

Sportszelep nemzetisport.hu

A magyar szupermodell kézen fogva sétált a négyszeres F1-es világbajnokkal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS