Frimpong: Játszanék, ha fehér lennék és angol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 20:12
null
Arra talán nem gondolt Frimpong, hogy az edzéseken kéne keményebben dolgoznia? (Fotó: Action Images)
Emmanuel Frimpong, a Premier League-ben listavezető Arsenal középpályása érdekes válasszal szolgált arra a kérdésre, vajon miért nem kapott helyett a Chelsea elleni Ligakupa-mérkőzésre készülő (erősen tartalékos) keretben.



A 21 éves labdarúgótól a Twitteren kérdezte meg egy „ágyús” drukker, miért nem lesz ott a keddi találkozón, mire a ghánai így reagált a mikroblogon, ahol több mint 600 ezren követik: „LOL, nevetnem kell. Néha azt kívánom, bárcsak lennék fehér és angol.”

A választ Frimpong gyorsan kitörölte, később pedig írta: „nem minden tweet kapcsolódik a futballhoz.” Mindeközben a szurkolók azon a véleményen voltak, a játékos karrierje bizony véget ért az Arsenalnál. Annál a csapatnál, ahol Arsene Wenger mindössze hat alkalommal tette pályára, illetve az elmúlt két szezonban három klubhoz (Charlton, Wolverhampton és Fulham) adta kölcsönbe.

Az angol sajtó természetesen felkapta az ügyet, egyesek odáig csűrték és csavarták Frimpong mondatát, míg eljutottak odáig, a játékos ha nem is tudatosan, de diszkriminációval vádolta menedzserét. Erről természetesen szó sincs, mindössze egy fiatal labdarúgó meggondolatlan kijelentéséről. Wenger az Arsenal hivatalos honlapján egyébként egyértelművé tette: azért nincs ott a csapatban, mert nincs elég jó formában hozzá.

Az Instagramon is igen aktív Frimpongot korábban már büntették meg a közösségi média nem rendeltetésszerű használatáért: az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) 2012-ben 6000 fontra bírságolta, mert sértő formában nyilatkozott a rivális Tottenham egy szurkolójáról. Az Arsenaltól ezúttal nem kapott büntetést, csak szóbeli figyelmeztetést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik