Évente nyolcvanat gyártanak Szalai Ádám csodaautójából

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.01. 13:33
null
A labda a mindene, de a karddal is elboldogult Szalai a Sport&Style fotózásán (Fotó: Sport&Style/Hrotkó Bálint)
Szalai Ádám, a Bundesligában szereplő Schalke frissen igazolt magyar labdarúgója nem titkolja, a góljaival és gólpasszaival kiérdemelt hírnevére is szüksége volt ahhoz, hogy egy ritkaságnak számító Wiesmann GT MF5 márkájú csodaautóval gazdagíthassa otthoni garázsát.

Évente mindössze nyolcvan darabot gyártanak Németországban ebből a klasszikus formába öntött, modern technikával ellátott különleges sportautóból, amely BMW V10-es motorral és 507 lóerővel 3.9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-s sebességre. Az ára 40-45 millió forintnál kezdődik.

Szalai a Sport&Style magazin napokban megjelenő számában nyilatkozott az első találkozásról: „Ahhoz, hogy egyike legyek a nyolcvannak, nyilván kellett, hogy futballista legyek, Bundesliga-játékos, ez vitathatatlan előnye a labdarúgólétnek. Egy ismerősömnél találkoztam vele, mondhatni, szerelem volt első látásra” – mesélte a Mainzot három és fél szezont követően elhagyó Szalai a nyugat-németországi Dülmen városának manufaktúrájában kézzel gyártott gépcsoda első megpillantásának emlékéről.

Szalai Ádám ebben az autóban hódol legnagyobb örömmel egyik szenvedélyének, a vezetésnek (Forrás: autobild.de)
Szalai Ádám ebben az autóban hódol legnagyobb örömmel egyik szenvedélyének, a vezetésnek (Forrás: autobild.de)

Bevallása szerint azóta is megmagyarázhatatlan kötődés fűzi az autóhoz, amely mellett még egy CLS 63 AMG Mercedest tudhat magáénak.

És ahogy egy férfi a féltve őrzött négykerekű szerelemével, úgy bánik Szalai is Wiesmann GT MF5-ösével. „Csak ragyogó időben, mondhatni, ünnepnapokon használom” – árulta el a titkát, miként marad kettejük benzingőzös randevúja minden alkalommal különleges élmény. Azért csak óvatosan a száguldással, Ádám!

MI VOLT EDDIGI PÁLYAFUTÁSA LEGSZEBB ÉLMÉNYE? MIT GONDOL A LOBBANÉKONYSÁGÁRÓL? MEKKORA VOLT A LEGNAGYOBB SEBESSÉG, AMIVEL HAJTOTTA A CSODAAUTÓJÁT? JÁTÉKOS-PÁLYAFUTÁSA UTÁN HAZATELEPÜL-E? NÉHÁNY KÉRDÉS A SOK KÖZÜL, AMELYEKRE MEGTALÁLJA A VÁLASZT AZ EGYEDI FOTÓKKAL MEGSPÉKELT EXKLUZÍV INTERJÚBAN. KERESSE A SPORT&STYLE LEGFRISSEBB SZÁMÁT AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik