Di Canio a saját arcába köpött kirúgása előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.30. 18:00
null
Di Canio elvesztette az öltözőt Sunderlandben - csak idő kérdése volt, meddig húzza a kispadon (Fotó: Action Images)
Exkluzív részleteket közölt Paolo Di Canio, a Sunderland egy héttel ezelőtt menesztett menedzserének végzetesnek bizonyuló, utolsó klubnál töltött óráiról a Sunday People. A hetilap tudomása szerint az olasz menedzser a West Bromwich Albiontól elszenvedett vereséget követően az öltözőben szó szerint sokkolta – azóta már egykori – játékosait.

Az idegenbeli, 3–0-s zakó után az edző és tanítványai bementek az öltözőbe, ahol erős jelleméről és ellentmondást nem tűrő karakteréről is ismert Di Canio ivott egy korty vizet, hátra hajtott fejjel felfelé köpte azt, majd hagyta, hogy a köpet az arcán landoljon.

„Pontosan ezt tettétek velem odakint a pályán!” – üvöltötte a játékosoknak, majd több alkalommal is megismételte, illetve nyomdafestéket nem tűrő szitokáradatot zúdított a döbbenettől megnémult öltözőre.

A hangulat a mérkőzés másnapján sem oldódott, akkor Di Canio azt mondta a futballistáknak, nyugodtan telefonáljanak rá Ellis Short klubelnökre, ha azt szeretnék, hogy távozzon. Az edzést követően ezt többen is megtették, majd nem sokkal később az olaszt felállították a kispadról.

Több játékos szerint Di Canio nem nehezen emészthető reformjaival, szélsőséges módszereivel és szigorával vívta ki igazán az ellenszenvüket, hanem azzal, hogy nem tisztelte, illetve nyilvánosan kritizálta őket. Úgy tűnik, ami az alsóbb angol ligákban hatásos motivációs eszközrendszernek bizonyult, az a sztárokkal teli Premier League-ben nem járható út egy menedzsernek.

Di Canio idén márciusban vette át a Sunderland irányítását, Martin O'Neillt követve a kispadon, és végül a 17. helyre kormányozva benntartotta a gárdát. A 2013–2014-es szezonban mindössze öt fordulón át irányította a „fekete macskákat”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik