Di Canio száműzte a játékosok étrendjéből a ketchupot és a majonézt is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.21. 15:18
null
Di Canio profi mentalitást akar (forrás: Metro)
Paolo Di Canio, a Sunderland menedzsere nem nyugszik. Ha kell, tűzzel-vassal, de rendet csinál az öltözőben. Sok ideje már nem lesz ilyesmire, ha győzelmeket nem tud felmutatni az ügyeken kívül, márpedig az első meccsen elhasaltak a „Fekete macskák" a Fulham ellen.

Az olasz edző úgy gondolja, hogy a játékosoknak megfelelően kell étkezniük, ezért listát állított össze arról, hogy mi az, amit ehetnek, és mi az, amit nem.

A lista élén áll sokak kedvence, a ketchup és a majonéz is, amelynek már Magyarországon is sok rajongóját találjuk… No de most gondoljunk bele, Angliában már legalább harminc évvel előbb elkezdték ezeknek a szószoknak az ipari méretű fogyasztását… Olaszországban azonban még mindig nem elég népszerűek, de mint azt Di Canio példája is bizonyítja, enélkül is lehet élni.

No de jégkocka nélkül?! Márpedig ez is tiltólistán van, bizony.

Di Canio úgy gondolja, mindez pusztán azt szolgálja, hogy a csapat sikeres szezont zárjon.

„A játékosok általában jól fogadták ezeket a változásokat. Elmúltak már azok az idők, amikor egyes játékosok hét sört is legurítottak esténként.”

„Ma már egy órával előbb érkeznek az edzésre, és elmagyarázzuk nekik, miért nem lehet része az étkezésüknek mindennap például a majonéz, a ketchup és a jégkocka. Ezek ugyanis kedvezőtlen kémiai változásokat idéznek elő a májban és a gyomorban. Aki jéggel issza a kólát, annak emésztési zavarai lehetnek. Ismerek olyan játékosokat, akik meccsnap előtt este jéggel itták a kólát, aztán nem tudtak játszani. Ezért mindenkinek adtunk egy papírt, hogy mit ehetnek és mit nem, de azt hiszem, ettől még élvezni tudják az életet.”

Nem akarunk nagyon gonoszkodni, de meglátjuk, hogy Di Canio menesztése után mit fognak nyilatkozni ezek a profik…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik