Cristiano Ronaldo CR7-múzeumot építtet szülővárosában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.20. 11:34
null
Cristiano Ronaldo, a leendő muzeológus (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo egyik álma, hogy a győztes pótselejtező után a jövő nyáron társaival Brazíliában elhódítsa a világbajnoki trófeát. Ha ez sikerülne, újabb aranyéremmel bővülne az a Ronaldo Múzeum, amelyet a Real Madrid sztárfutballistája a közeljövőben tervez megnyitni a nagy nyilvánosság előtt.

 

A portugál gólgép és szűk családja már jó ideje érlelgeti a múzeum ötletét, amelyet a futballista szülővárosában, a Madeira szigetén található Funchalban terveznek megépíttetni. A költségeket Ronaldo fedezné, a múzeumban pályafutása egyéni és csapatszinten elhódított trófeái, érmei és kitüntetései, illetve egyéb jelentős relikviái kapnának helyet, köztük a 2008-ban elhódított Aranylabda.

A múzeum a város életében is fontos szerepet kapna, hiszen egy ilyen látványosság tömegével vonzaná a rajongókat és a turistákat a világ minden pontjáról, ezzel megnövelve a térség forgalmát és turisztikai bevételeit.

A pontos helyszín még nem ismert, persze csak a sajtó előtt, Ronaldóék állítólag már megtalálták, egyelőre annyit tudni, hogy Funchal kikötőjének közelében lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik