Cipőt cseréltetnek Federerrel a wimbledoni versenybírók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.26. 10:38
null
Ugye, milyen zavaróan világít a narancssárga cipőtalp? (Fotó: Action Images)
Az All England Club szigorú szabályaival még egy legenda sem szegülhet szembe: a narancssárga cipőtalp már tényleg túlzás...

A wimbledoni tenisztornának otthont adó All England Club szigorúan ragaszkodik a hagyományt követő és tisztelő öltözködési szabályokhoz: ezek szerint a szentélyben pályára lépőknek kötelező tiszta fehér ruhát viselniük. Persze meg lehet szegni a szabályt, de csak egyszer: a büntetést követően egészen biztosan ruhacserére kötelezik a vétkest.

Így meg szinte vakít… (Fotó: Getty)
Így meg szinte vakít… (Fotó: Getty)

És ez alól még egy olyan legenda, mint a 17-szer Grand Slam-tornát nyerő Roger Federer sem kivétel – aki hét wimbledoni elsőségével ráadásul rekorder a szentélyben. A büntetést ugyan elkerülte a svájci, de a cipőcserét nem – írja a Fox News. A Nike Zoom Vapor teniszcipő narancssárgában pompázó talpa már nem ment át rostán, így az amerikai sportszergyártó marketingesei kénytelenek lesznek elfogadni, hogy terméküknek csupán a Victor Hanescu elleni mérkőzés 69 perce jutott Wimbledonban.

Pedig a Nike láthatóan készült a feltűnő színkombinációval: a cipő mellett Federer pólóján és fejpántján is a narancssárga szín köszön vissza. A szabály ugyanakkor éppen a cipők esetében a legnehezebben alkalmazható: a Fox News is megemlíti, hogy ugyancsak az első körben Kevin Anderson a cipőjén hatalmas zöld Lotto emblémával játszva győzte le Olivier Rochus-t.

Szerdán délután a Szerhij Sztahovszkij elleni második körös találkozón kiderül, hogy Federer és a Nike milyen megoldást választ arra, hogy a szabályoknak is eleget tegyen, de az egyediség is megmaradjon. Javasoljuk, hogy festesse a haját narancssárgára: ha Bethanie Mattek-Sands meglehetősen egyedi hajszíne engedélyt kapott, akkor Roger esetében sem lehet gond egy ilyen megoldással. De a lényeg: vannak szabályok, amiket bizony be kell tartani!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik