Zöld hajjal és Google-szemüveggel kezd Wimbledonban a női tenisz paradicsommadara – galéria

Vágólapra másolva!
2013.06.24. 16:10
null
Bethanie Mattek-Sands az első profi sportoló, aki Google-szemüvegben fog versenyezni – <a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('Bethanie_Mattek-Sands_legjobb_fellepo_ruhai')">GALÉRIA</a> (Fotó: Google)
Bethanie Mattek-Sands kétség kívül a legszínesebb egyéniség a női teniszezők mezőnyében, akinek ruháira nem lehet nem odafigyelni.

A világranglistán jelenleg az 58. helyen posztoló 28 éves minnesotai teniszezőt, Bethanie Mattek-Sandsot gyakorta emlegetik úgy, mint a női tenisz Lady Gagáját. Ami valahol hízelgő rá nézve (és már dolgozott is együtt a popsztár divattervezőjével), de jobb szereti, ha meglátják a saját egyéniségét.

Készül Wimbledon legfeltűnőbb frizurája (Fotó: WTA)
Készül Wimbledon legfeltűnőbb frizurája (Fotó: WTA)
Készül Wimbledon legfeltűnőbb frizurája (Fotó: WTA)
Készül Wimbledon legfeltűnőbb frizurája (Fotó: WTA)

Mert az aztán van neki! Pedig saját bevallása szerint kislányként félénk volt és szégyellős, és 15 éves koráig folyton csak farmerben, kockás flanelingben és túrabakancsban járt. Aztán 16 éves korában elkapta a vásárlási láz, és miután ekkor már két éve a profik között játszott, egyre többet utazott. Ez pedig felnyitotta a szemét: rájött, hogy a kockás ingen túl egy csodálatos, színes világ várja.

Az utolsó kiegészítő is a helyére kerül a parti előtt (Fotó: WTA)
Az utolsó kiegészítő is a helyére kerül a parti előtt (Fotó: WTA)

Ekkor kezdett a pályán és azon kívül is extravagáns ruhákat hordani, majd később arcfestéssel is feldobta a szerelését. Mint mondja, ő határozottan úgy érzi, hogy ezektől a ruháktól jobb lesz a játéka, mert így tudja a pályán is önmagát adni.

Egyedi kabát
Egyedi kabát

Néha annyira elszalad vele a ló, hogy a versenybíróktól kell előzetes jóváhagyást kérnie a ruháira. Ha nem tesz így, akkor könnyen úgy járhat, mint a 2005-ös US Openen, ahol pénzbüntetést kapott, miután cowboy kalapban játszotta le soros mérkőzését.

Legemlékezetesebb ruhái egyike a szigorú szabályokat követő wimbledoni versenyhez kapcsolódik: 2011-ben teniszlabdákkal díszített fehér kabátban vonult be a pályára. Az ötletet a pár nappal korábban, a verseny előtti partin viselt koktélruhája adta: Lady Gaga tervezője, Alex Noble tervezett neki egy ugyancsak labdákkal díszített pazar rucit.

Idén újra igyekszik magára felhívni a figyelmet: az elő partira neonszínű hajat csináltatott magának, a tornán pedig a Google innovatív és interaktív szemüvegében fog játszani. Hogy hány meccset, az már kérdéses, ugyanis rögtön az első fordulóban a 7. helyen kiemelt Angelique Kerber lesz az ellenfele...

Mattek-Sands az első profi sportoló, aki egy ekkora presztízsű versenyen használhatja a Google szemüvegét, amiből még az egyszerű nézők is hasznot húzhatnak: egyfajta közvetítést kapnak a szemüveg segítségével, ugyanazt látva a világból, mint a viselője.

A híres teniszlabdás estélyi
A híres teniszlabdás estélyi
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik