Cantona csodálja Alex Fergusont - interjú

Vágólapra másolva!
2012.11.15. 18:01
null
Eric Cantona (Forrás: Mirror)
Eric Cantona ritkán ad interjút. Most kivételt tett a Mirror című angol lapnak. A Manchester United egykori kiválósága nagyon tiszteli Alex Fergusont. Úgy gondolja, hogy Ferguson lelkesedését és életerejét elnézve még jó darabig állhat az MU élén.

„Imádom nézni a csapatot, ahogy győz, és azt szeretném, ha örökké Ferguson maradna az edző. Győztes típus. Ez az oka, hogy annyi mindent megnyert már.”

„Egyszerűen hihetetlen fazon. A következő mérkőzésre úgy tekint, mintha az lenne az első meccs a karrierjében, és át tudja adni a lelkesedését, a játék és a győzelem iránti szeretetét a játékosoknak.”

Arra a kérdésre, hogy mi lenne, ha felajánlanák neki az MU főnöki pozícióját, egy régi aranyköpésével válaszolt: „Amikor az albatroszok a hajó után repülnek, azért teszik, mert azt hiszik, hogy szardíniát fognak dobni róla a tengerbe.”

„Mégis azt mondom, hogy a United különleges dolog, és ezért természetesen elvállalnám. Most azonban nekem elég a New York Cosmos. De ha egy nap megtalálna a lehetőség, hát azt mondanám, miért ne. Szeretek búvárkodni a tengerben, nézegetni és beszélgetni a halakkal, polipokkal, rákokkal, újságírókkal.”

Cantona arról is beszélt, mennyire csodálja, hogy egykori csapattársa, Ryan Giggs és Paul Scholes ennyire jól játszik még mindig.

„Hogy nem bántam-e meg a láttukra, hogy visszavonultam? Giggs és Scholes egész más, mint én. Amikor húszéves voltam, azt mondtam, hogy ha kialszik belőlem a szenvedély, a tűz, azonnal valami másba fogok. De azok, akikben még megvan a tűz, hadd játsszanak. Ez teljesen rendben van. Csodás lenne, ha ez a tűz örökké lobogna bennem, és akkor biztosan örökké akarnék játszani. De hát, kialudt, úgyhogy visszavonultam.”

Cantona figyelemmel kíséri az angol bajnokságot, és igen meglepte a Manchester City bajnoki címe.

„Mancini nagyon tapasztalt edző, a City játékosainak pedig rengeteg tapasztalata volt, csakhogy nem az angol futballban, ezért lepett meg, hogy nyertek.”

Amikor a legkedvesebb emlékeiről kérdezték, így beszélt:

„A legszebb pillanat az volt, amikor először dupláztunk a fiatal játékosokkal. Óriási dolog volt új játékosokkal nyerni. Az volt az első szezonjuk a klubban, és olyan nagyszerűek voltak. Amikor egy idősebb játékos bátorít, megpróbálsz megfelelni a bizalomnak. Ez nagyon fontos dolog. Letörhetsz valakit vagy szárnyakat, nagy szárnyakat adhatsz neki.”

„Amit megtanultam, azt igyekeztem átadni a fiatalabb játékosoknak. Csak megpróbáltam. Nem vagyok az a fajta fickó, aki túl sokat beszél, de tudom, hogy többféle módon is adhatunk valamit. Amikor az MU-hoz kerültem, ismertem a klubot. Ismertem azokat a játékosokat, például George Bestet vagy Robsont, akik kiemelkedően játszottak egy olyan klubban, mint a Manchester United, márpedig ez egyáltalán nem könnyű dolog. Tudtam, hogy tökéletesen játszottak.”

Cantona ma a New York Cosmosnál dolgozik, mellette pedig színészkedik.

„Egyszerűen szükségem van az önkifejezésre. Úgy, ahogy képes vagyok rá. Ma ez elsősorban a színészetet jelenti. Holnap talán valami mást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik