Bemutatkozhat az első „ágyús”, aki Wenger kinevezése után született

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.04. 13:45
null
Gedion Zelalem, az Arsenal feltörekvő tehetsége, aki Wenger londoni munkába állása után született (forrás: gunnerstown.com)
Az Arsenal labdarúgócsapatánál a tűz közelébe érkezett az a generáció, amely Arsene Wenger, a londoni klubot 17 éve szolgáló francia menedzser kinevezése, 1996 szeptembere után született.

 

A FA-kupa 3. fordulójában az Arsenal a Tottenham ellen játszik, és az előzetes hírek szerint a városi derbin Gedion Zelalem is pályára léphet. Ha ez valóban megtörténik, a német-etióp támadó középpályás lehet az első „ágyús” mezben debütáló labdarúgó, aki Arsene Wenger kinevezésekor még nem élt.

Zelalem 1997. január 26-án, négy hónappal Wenger klubhoz érkezését követően született, így közel másfél éves volt, amikor a Premier League jelenleg legrégebb óta egy klub kötelékében álló menedzsere az első dupláját (bajnoki cím, FA-kupa) bezsebelte az Arsenallal, és az óvodából az általános iskola első osztálya felé tarthatott, amikor a 2003–2004-es szezon végén az észak-londoni csapat veretlenül utasította maga mögé az angol élvonal mezőnyét. Továbbá mindössze nyolcéves volt, amikor együttese eddig utoljára komoly trófeát ünnepelhetett.

A jobblábas támadó nyáron az „ágyúsok” ázsiai túráján is részt vett (Forrás: gunnerstown.com)
A jobblábas támadó nyáron az „ágyúsok” ázsiai túráján is részt vett (Forrás: gunnerstown.com)

Arra kevés esély, hogy a profi szerződéssel még nem rendelkező ígéretes középpályás kezdőként pályára a szombati kupamérkőzésen, de a padon ott lehet, akárcsak ősszel a Fulham és a Tottenham elleni bajnokikon. A karácsonyi és újévi angliai meccsdömping okozta rotációs kényszer azonban neki kedvezhet. Ez egyelőre nem hatja meg.

„Nem foglalkozom a rólam szóló hírekkel, próbálok két lábbal a földön maradni. A szüleim és a szeretteim sokat segítenek ebben. Maximalista vagyok, így komoly elvárásokat támasztok magam elé, remélem, a jelenlegi szezonban azért sikerül bemutatkoznom az első csapatban. Persze nagyon fiatal vagyok még és rengeteg munka vár rám, a kitartásban fontos tényező a pozitív hozzáállás” – nyilatkozta Zelalem a Spurs elleni kupacsatát megelőzően.

FRISSÍTVE: Bár a korábbi hírek szerint Zelalem helyet kapott a keretben, sérülése nem jött teljesen rendbe, így Arsene Wenger végül nem nevezte a Tottenham ellen, így bemutatkozására még várnia kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik