Az éhes Vettel idén Heidi Klummal tör a vb-címre

Vágólapra másolva!
2013.03.16. 17:32
null
Heidi Klum, Vettel RB9-esének „keresztanyja" (Fotó:skins.be)
Sebastian Vettel, a Formula–1 háromszoros világbajnoka az idén is nevet adott az autójának, és ezúttal is női nevet. Úgy tűnik, ez már afféle mánia a 25 éves autóversenyzőnél, hiszen 2008 óta mindig elkereszteli az éppen aktuális járművét; rendre a szezonnyitó verseny előtti szerdán, a szerelőivel elköltött csapatvacsora végén.

 

A sorozat 2008-ban kezdődött, ekkor még a „kistestvér" Toro Rosso versenyzője volt – ebben az évben Julie-nak nevezte az autóját, s mivel a „lányka" az Olasz Nagydíjon a dobogó tetejére röpítette, a névadási brahiból hagyomány vált.

2009-ben Kate „ölébe ült”, majd amikor Silverstone-ban megkapta az RB5 átalakított változatát, az autóját nyomban átanyakönyveztette Katie’s Dirty Sister-re, vagyis Kate mocskos kishúgára. 2010-ben jött az RB6, s vele együtt „Buja Böske" (angolul Luscious Liz), ám abban az esztendőben is volt egy csere: Sebastian a Monacói Nagydíjat követően kapott egy új kasztnit, amit már Randy Mandynek, magyarul Kéjenc Mandynek nevezett.

Hogy a kislány igazán hálás szerető volt, azt jelzi, Vettel vele nyerte meg karrierje első egyéni világbajnoki címét. 2011-ben aztán meg is védte a címét, az akkori soros Red Bullt, az RB7-et Kinky Kylie-nak, vagyis Romlott Kylie-nak hívta. A triplázás évében, 2012-ben pedig egy Abbey nevű hölgyikével közösen száguldozott. A német Bild nevű lap egyébként sokáig találgatott, hogy az RB 8-as névválasztását a Beatles Abbey Road című nagylemeze (a német pilóta rajong az angol zenekarért), vagy a silverstone-i pálya hasonló nevű kanyarja ihlette-e, ám Vettel azt mondta, egyik sem, egyszerűen csak megtetszett neki a vagány és dögös név.

Sebastian Vettel: három már a zsákban, jöhet a negyedik!
Sebastian Vettel: három már a zsákban, jöhet a negyedik!

2013-ban viszont már van múzsája, nem is akárki, a világhírű német topmodell Heidi Klum. Noha Sebastian eddig még sosem találkozott személyesen Seal volt feleségével, de ez mit sem zavarta abban, hogy március 13-án este, a névadó szerdán a szexi szőke manökenről nevezze el az új RB9-esét. Klumnak amúgy van F1-es múltja, még ha nem is versenyzői: korábban évekig élt együtt Flavio Briatoréval, a Benetton Renault egykori tulajdonosával, sőt közös gyerekük is született.

De vissza Vettelhez!

A német pilóta az idei versenyautóját Hungry Heidi-nek, azaz Éhes Heidi-nek, netán Haspók Heidi-nek nevezi, amivel nyilván arra próbál utalni, hogy három, zsinórban megszerzett vb-cím után sem akar leállni.

Éhes Heidi, Mark Webber, Sebastian Vettel
Éhes Heidi, Mark Webber, Sebastian Vettel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik