Az Eger szinte otthon játszik az angol amatőrcsapathoz képest

Vágólapra másolva!
2013.03.24. 14:14
null
A-ból B-be és C-ből B-be: szerény 600 kilométer oda-vissza (Forrás: Google)
Az angol futball ötödik vonalában (Conference National) szereplő Gateshead FC kénytelen egy elmaradt mérkőzését otthonától 180 mérföldre (kb. 290 km) lejátszani. A walesi vendégeknek sincs messzebb az új helyszín.

 

Négyszeri halasztás után az angol szövetség megelégelte, hogy a Gateshead különböző okokból kifolyólag nem képes lejátszani a Newport County elleni hazai meccsét, és úgy döntött, véget vet az áldatlan állapotnak.

Helyszínként a Boston United York Steet-i pályáját jelölték ki, ami 180 (útvonaltól függően ez lehet akár 205) mérföldre (kb. 290, ill. 330 km) van Gatesheadtől. A walesi Newport Countynak is éppen ennyit kell utazni, azaz ők sokkal jobban járnak, mintha Britanniát oda-vissza átszelve kellene megmérkőzniük a Gatesheaddel. A mérkőzést március 28-án rendezik.

Ehhez képest a honi NB I-ben szereplő Eger FC-nek nem is volt olyan vészes (bár attól még felettébb sajnálatos) a száműzetése: a hevesi megyeszékhelytől az átmeneti otthonok (Debrecen, Vác, Budapest) csupán 130, 145, illetve 134 kilométerre vannak. Igaz, az angol kiscsapatnak csak ezt az egy hazai meccset kell az otthontól távol lejátszania.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik