Antimadridistát igazolt a Real: Isco kutyáját Messinek hívják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.28. 23:11
null
Isco és Messi fürdőznek a medencében (Forrás: losboquerones.com)
Nem kérdés, a friss U21-es Európa-bajnok Isco leigazolásával az immáron Carlo Ancelotti irányította Real Madrid a spanyol labdarúgás egyik legfényesebben ragyogó tehetségét szerezte meg 30 millió euróért cserébe, aki 21 éves kora ellenére nem csak a hazája bajnokságban, de a nemzetközi porondon is bizonyította tehetségét a tavasszal BL-elődöntőig menetelt Málaga csapatabán. Egy dolog azonban biztosnak tűnik: még egy ilyen kiváló labdarúgónak is kőkemény kihívás lesz elfogadtatnia magát a Real Madrid szurkolóval, ha olyanokat nyilatkozott az elmúlt években, mint a valenciai nevelésű támadó.

A katalán kötődésű El Mundo Deportivo újság közölte Isco Madridba szerződésének hivatalossá válását követően, hogy az új jövevény bizony a Barcelona szurkolója, ráadásul az ember legjobb barátja, azaz imádott kutyája a négyszeres aranylabdás Messi után kapta a nevét. Talán jobb, ha a kutyus pár hónapig még nem csahol a Santiago Bernabéu közelében.

Természetesen pár feszültségkeltő nyilatkozatot is előástak a múltból a katalán kollégák. Isco saját bevallása szerint az antimadridista filozófia híve, legalábbis volt még 17 évesen.

2009-ben, mikor még a Valencia B csapatában pallérozódott, ezt találta mondani egy újságíró kérdésére: „Valamilyen szinten mindig is antimadridista voltam, és még mindig az vagyok. Úgy érzem, a Real Madrid egy arrogáns klub, ahol nem erény az alázatosság.”

Kemény szavak, de nem ez volt az egyetlen és utolsó bizonyíték Isco Madrid-ellenességére és Barcelona-szimpátiájra. 2012 októberében az El Cuatro televíziónak úgy nyilatkozott, három játékost tekint legnagyobb példaképének: Xavit, Iniestát és Ronaldinhót. Mindhárman a Barcelona játékosai, illetve Ronaldinho csak volt.

2011-ben, a Real Madrid és a Barcelona BL-elődöntője idején Isco a Twitteren foglalt állást, nem lesz nehéz kitalálni melyik klub mellett. A csiripelős közösségi oldalon a Real Madrid nyáron Londonba visszatért portugál mesterének szállóigévé vált kérdését, a „Por Qué?"-t (Miért?) tette fel, miután a katalánok kiejtették a fővárosi klubot.

Frissítés: Azóta az érintett is megszólalt kutya-ügyben, és meglehetősen egyszerű választ adott a miértre. „Azért hívják a kutyámat Messinek, mert Messi a legjobb a világon, akárcsak az én blökim” – fejtette ki Isco.

(Forrás: twitter.com/isco_alarcon)
(Forrás: twitter.com/isco_alarcon)

Francisco Román Alarcón Suárez (Isco) 2013 július 1-től hivatalosan is a Real Madrid labdarúgója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik