Ahol még CR és Messi is Beckham mögött kullog

Vágólapra másolva!
2011.01.14. 18:09
null
Beckham nyugodtan mosolyoghat, anyagi gondjai még unokáinak sem nagyon lesznek (Fotó: Action Images)
Általános vélekedés, hogy az élmenő sportolók kőgazdagok. Ez nagyjából korrekt is, azonban vannak még közöttük is kiemelkedően jól keresők. Miután sorra vettük a 11 legmagasabb jövedelemmel rendelkező sportolót, most a labdarúgók listáját tekintheti meg összeállításunkban!

 

1. David Beckham

Nemzetiség: angol
Klub: Los Angeles Galaxy/Tottenham (kölcsönben)
Jövedelem: 43 700 000 dollár
Kor: 35 év

A nemzetközi tudatba parádés szabadrúgásaival betörő, mára már jövedelmének túlnyomó részét nem a pályán nyújtott teljesítményéért kapó Beckham, a korábbi Armani-kampány húzóembere volt, most többek között saját fehérnemű kollekciót is piacra dobott már.

2. Cristiano Ronaldo

Nemzetiség: portugál
Klub: Real Madrid
Jövedelem: 35 800 000 dollár
Kor: 25 év

Éppen a Beckhamet a Manchester Unitednél és az Armaninál is váltó, a „vörös ördögöket” a Real Madrid kedvéért 2009 nyarán elhagyó portugál szélső a második a listán. A rekordösszegért a spanyol fővárosba csábított aranylabdás játékos új állomáshelyén sem sokáig vesztegette idejét, 63 tétmérkőzésen 64 góllal és 16 assziszttal kezdett bele 132 millió dolláros vételárának törlesztésébe.

3. Lionel Messi

Nemzetiség: argentin
Klub: Barcelona
Jövedelem: 27 000 000 dollár
Kor: 23 év

Ha van valaki, aki jobban teljesít Ronaldónál csapatával, az a Barcelona sztárja, a legutóbbi két aranylabdát elnyerő Lionel Messi. A katalánok végig kiélezett szezon végén kerekedtek felül a Real Madridon a bajnokságban, míg jelenleg mindössze két pont választja el a két csapatot – természetesen az első két helyen állnak. Messi ugyanezen időszak alatt 80 tétmérkőzésen lépett pályára, 78 gólt szerezve és 26 gólpasszt kiosztva. Az Adidas, a Gillette és a Pepsi is örömmel fizeti az apró argentint fantasztikus játékának hála.

4. Kaká

Nemzetiség: brazil
Klub: Real Madrid
Jövedelem: 25 600 000 dollár
Kor: 28 év

A 2008-as és a 2009-es aranylabdás után a 2007-ben legjobbnak választott Kaká következik a lista 4. helyén. Ronaldóhoz hasonlóan a brazil klasszis is 2009 nyarán szerződött a Real Madridhoz (az AC Milant elhagyva), bár neki az első éve nem sikerült túl fényesen, ráadásul augusztusban bal térdét meg is kellett műteni, amelyet követően csak január 3-án léphetett először pályára ebben az idényben. Az Adidasnak és a Sonynak persze esze ágában sincs lemondani róla.

5. Ronaldinho

Nemzetiség: brazil
Klub: Flamengo
Jövedelem: 25 100 000 dollár
Kor: 30 év

A brazil labdazsonglőr számára nem éppen úgy alakult az elmúlt idények, ahogy azt korábbi formája vagy tehetsége előrevetítette, és bár továbbra is képes egy mozdulatával becsapni bármelyik védőt úgy, hogy az már csak akkor tér észhez, amikor társai már a középkezdéshez ballagnak, az AC Milan már nem tartott igényt további szolgálataira, és elengedte a brazil Flamengóhoz.

6. Thierry Henry

Nemzetiség: francia
Klub: New York Red Bulls
Jövedelem: 23 500 000 dollár
Kor: 33 év

Az észak-amerikai MLS-be igazoló francia klasszis New Yorkban sem jár azért rosszul. A korábbi Arsenal és Barcelona klasszis fizetése mellett pedig szépen kaszál a Reebok, Gillette, Pepsi hármastól is.

7. Frank Lampard

Nemzetiség: angol
Klub: Chelsea
Jövedelem: 17 000 000 dollár
Kor: 31

Az első angol bajnokságban edződő játékos a Chelsea középpályásról saját szurkolói csak úgy vélekednek, hogy amíg neki megy, addig a csapattal sem lesz gond. Az utóbbi időben sérülésekkel küszködő játékos saját posztján messze a legeredményesebbnek számít, eddig 131-szer vette be a Premier League-ben az ellenfelek kapuját.

8. John Terry

Nemzetiség: angol
Klub: Chelsea
Jövedelem: 16 000 000 dollár
Kor: 29

Lampard csapattársa az év nagy részében a média kereszttűzébe került az emlékezetes Bridge-affér miatt, de az Umbrónál és a Samsungnál továbbra is kiváló kvalitásait veszik figyelembe.

9. Zlatan Ibrahimovic

Nemzetiség:
svéd
Klub: AC Milan
Jövedelem: 16 000 000 dollár
Kor: 28

A magyar válogatott nemezise Ronaldinhóhoz hasonlóan Barcelonából érkezett a Milanhoz a szezon előtt kölcsönbe. A Guardiolával nem túl jó viszonyt ápoló Ibra mindenesetre elég jó ómennek számít : 2000-ben a Malmővel még csak 2. lett, és első ajaxos (bajnoki címmel záruló) éve után ismét meg kellett elégednie az ezüstéremmel, a 2003–2004-es szezontól kezdve bármelyik csapatot erősítette a hórihorgas támadó, az megnyerte saját bajnokságát! Az Ajaxszal 2003–2004-ben ért csúcsra, majd jött két Juventusnál töltött év – igaz, ezeket később elvették a Calciopoli miatt –, három arany az Interrel, és a legutóbbi idényben a Barcelonával Spanyolországban is csúcsra ért – csak zárójelben: a 2003–2004-es szezon óta elsőségre váró Milan 19 forduló után négy pontos előnnyel vezeti az olasz élvonalat jelenleg…

10. Steven Gerrard

Nemzetiség: angol
Klub: Liverpool
Jövedelem: 15 000 000 dollár
Kor: 29

Mr. Liverpoolról csapattársa, Jamie Carragher nemrégiben csupán annyit állított, hogy a klub történetének valaha volt legjobb játékosa. Noha ezt mi ilyen egyértelműen nem jelentenénk ki, tény, hogy a „vörösök” nem ugyanazok csapatkapitányukkal, mint nélküle.

11. Wayne Rooney

Nemzetiség: angol
Klub: Manchester United
Jövedelem: 15 000 000 dollár
Kor: 24

A Manchester United támadója is beállt az egyre népesebb asszonymegcsaló angolok körébe, más kérdés, hogy klubja gyenge formája, sérülése és állítólagos kifejezett távozási szándéka ellenére végül megemelte a fizetését (jövőre így valószínűleg előrébb lép mostani pozíciójánál), és új szerződést tolt az orra alá, amelyet ő rögvest örömmel alá is írt. Rooney felépült a sérüléséből, és a Rangers elleni (első kezdését hozó) mérkőzésen a hajrában (tizenegyesből) be is talált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik