A zöldek kiakadtak az Arsenalra

Vágólapra másolva!
2012.10.24. 15:17
null
A távolság London és Norwich között: 180 km (Fotó: Google)
Címkék
Csúnyán megégett az Arsenal a Norwich City ellen a Premier League hétvégi fordulójában, formátlan játékuk és Mannone kapus végzetes hibája egy minimális különbségű vereséghez (1–0), a másik oldalról nézve pedig a Norwich City idei első bajnoki győzelméhez vezetett. A vereség pontos okait vélhetően már megtalálták az Arsenal öltözőjében, egy dologra azonban biztosan nem foghatják a kudarcot: a hosszú és kimerítő utazásra.

Arsene Wenger és „legénysége" magánrepülővel utazott Norwich városába péntek délután. Angol top csapat lévén ebben eddig semmi meglepő nincs, ha azonban hozzávesszük azt is, hogy az út mindössze 15 percig tartott, már valóban érthető miért is emelték fel hangjukat a környezetvédők. Angol szervezetek – élükön a Föld Barátai egyesületének norwich-i képviselőjével – abszurdnak nevezték az ágyúsok utazási szokásait, véleményük szerint a le- és felszállás is több ideig tartott, mint maga a repülés.

Arsene Wenger csapata szerdai, Schalke elleni Bajnokok Ligája találkozóját megelőző sajtótájékoztatón próbált magyarázatot találni a klubot ért vádakra:

„Általában vonattal utazunk az idegenbeli mérkőzésekre, ezúttal azonban nem találtunk megfelelő időpontban induló vonatot. Ezért választottuk végül a repülést, mivel péntek délután nem akartuk megkockáztatni, hogy a nagy dugó miatt órákra az autópályán ragadunk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik