A tekézők paradicsommadara Szegedről - képek

Vágólapra másolva!
2013.02.12. 13:54
null
Kakuk Levente
Egyáltalán nem mondható átlagos sportembernek. A szegediek világbajnok tekézője mindig gondoskodik arról, hogy egy-egy nagyobb versenyen ne csak a játékára figyeljenek a nézők és az ellenfelek, hanem a frizurájára is. Extrém hajkölteményeivel mindig nagy feltűnést kelt, és büszke arra, hogy tagja a magyar tekeválogatottnak. Ő Kakuk Levente, aki főállásban is a tekepálya mellett dolgozik.

Keveseknek adatik meg, hogy profi tekézőként pénzt keressenek. Ön miből tartja el magát?

Az újszegedi Teke és Bowling Centrumban vagyok pályagondnok és recepciós, így a munkám is ezer szállal kötődik a kedvenc sportágamhoz.

Miért pont a teke? Nem mondható slágersportágnak...

Kilencéves voltam, amikor belekóstoltam a teke világába. A bátyám vitt le először a pályára. Mellette atletizáltam, fociztam, asztaliteniszeztem, röplabdáztam és kosaraztam. Ezek közül csak a teke maradt meg.

Honnan ez a kirívó frizuramánia?

2006-ban az egyik világverseny előtt gondoltam egy merészet, és tűzpirosra festettem a hajam. Onnantól minden évben legalább kétszer festetek. Merészebbnél merészebb alkotásokkal rukkoltam ki az évek során. Volt, hogy a születési dátumom, azaz az április 1. volt ráfestve a hajamra, volt, hogy egy pókot viseltem egész verseny alatt. A pályán azonban – a hajviseletemen kívül – sosem vagyok formabontó. Csak az adott meccsel foglalkozom. Civilben minden őrültségben benne vagyok, de amikor játszom, akkor játszom...

Idén Zalaegerszeg ad otthont a csapat-világbajnokságnak. Mire számít a májusi világversenyen?

Természetesen döntőbe várom a magyar együttest. Biztos vagyok benne, hogy sikerül, és nagyon bízom a végső sikerben is. Még nem döntöttem el, hogy milyen hajat csináltatok akkorra magamnak.

Levente hajában a születésnapja, április 1-je...
Levente hajában a születésnapja, április 1-je...
Kakuk Levente
Kakuk Levente

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik