A siker titka - az Atlético egy spéci szemüveg miatt szárnyal?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.14. 17:54
null
A „matracosok” másodedzője a technikára bízta magát (Fotó: Sky Sports)
Az Atlético öt fordulóval a bajnokság vége előtt vezeti a spanyol tabellát, ráadásul a BL-ben is állnak még a madridiak, akik az elődöntőben a Chelsea-vel csapnak össze. A „matracosok” szárnyalnak, ez tény, a kérdés már csak az, mi a siker receptje. Lehet, hogy egy szemüvegen múlik minden?
Mi az a Google Glass?
A Google Glass vagy Project Glass szemüveget még 2012-ben dobták piacra, a spéci lencsék képesek az okostelefonok kijelzőjén felbukkanó adatokhoz és ikonokhoz hasonlóan megjeleníti a különböző információkat.

A Sky Sports News szemfüles fotósai a hétvégi, Getafe elleni 2–0-s Atlético-siker alkalmával szúrták ki, hogy a vendégek másodedzőjén valami nem stimmel.

Mint kiderült, Germán Burgos Google Glass intelligens szemüveggel nézte végig a vasárnapi bajnokit.

A Glass a Mediacoach elnevezésű appal kombinálva a meccs alatt a képen látható adatokat, azaz a labdabirtoklást, az eredményt, a lapokat, a jó passzokat és hasonló izgalmas statisztikákat vetített a madridi másodedző szeme elé.

Ezeket a statokat mutatja a szemüveg a meccs közben (Fotó: twitter.com/LaLiga)
Ezeket a statokat mutatja a szemüveg a meccs közben (Fotó: twitter.com/LaLiga)

A Mediacoach készítői azt várják, hogy az Atlético sikerét látva a következő hónapokban a többi tréner is elkezdi használni az appot, amely szerintük forradalmasítja az edzők munkáját.

Már látjuk is, ahogy a „matracosok” sikerének titkát kutató Tata és Ancelotti lökdösődve harcol az utolsó Google Glassért az egyik spanyol bevásárlóközpontban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik