A Real Madrid Chicharitóval egy mozifilm történetét váltja valóra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.03. 13:32
null
(Forrás: Twitter)
Kísértetiesen sok a hasonlóság a Góóól 2. című angol sportdráma sztorija és a Real Madrid utolsó nyári szerzeménye, Javier Hernández sorsának nyári alakulása között. A film befejezését ismerjük, a 2014–2015-ös idény forgatókönyve most íródik.

A BL-címvédő Real Madrid a nyáron két vb-sztárt is igazolt, a kolumbiai James Rodríguez az AS Monacótól, a világbajnoki aranyérmes Toni Kroos a Bayern Münchentől érkezett, miközben a finalista Di María a transzfercsúcsokat döntögető Manchester Unitedhoz került.

A madridiak bombaerős keretük ellenére a transzferhajrá utolsó napjára is tartogattak egy bejelentést: Álvaro Morata Juventushoz szerződésével Karim Benzema mögé egy cseresorsot jól viselő csatárt kerestek, szeptember első napján be is jelentették Javier „Chicharito” Hernández szerződtetését, aki a Manchester United kispadját cserélte örömmel egy Audi-ülésre a Santiago Bernabéuban.

Chiacharito érkezése, pontosabban annak alakulása a színfalak mögött egy igazán érdekes történet. A Dirty Tackle blog kísérteties hasonlóságspirált fedezett fel a támadó 2014-es Madridba igazolása (a valóság) és egy 2007-ben készült angol mozifilm, a Góóól 2. között.

Lássuk a párhuzamokat az élet és a forgatókönyvírók által hét évvel ezelőtt kreált két történet alakulásában.

Valóság 2014: Javier Hernández, egy rövidre vágott frizurát viselő mexikói csatár egy Premier League-klubtól (MU) a Real Madridhoz igazol.
Góóól 2.: Santiago Munez, egy rövidre vágott frizurát viselő mexikói csatár egy Premier League-klubtól (Newcastle) a Real Madridhoz igazol.

Valóság 2014: Chicharitót a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez hozza a klubhoz.
Góóól 2.: Munezt a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez hozza a klubhoz. (Pérez egyébként saját magát játszotta a filmben, akárcsak Iker Casillas, Lionel Messi, Ronaldo, Ronaldinho és sokan mások.)

Valóság 2014: „Számomra egy álom vált valóra” – mondta Chicharito madridi bemutatásakor.
Góóól 2.: A film címe eredeti nyelven: Goal II: Living In The Dream (Gól II: Valóra vált álom).

A film története szerint (vigyázat, spoiler!) Santiago Munez (a főszereplő) egy fordulatokban gazdag szezon végén a Bajnokok Ligája döntőjében (az Arsenal ellen, 0–2-ről) egy gólpasszal és góllal segíti hozzá a Real Madridot a becses trófea magasba emeléséhez. Vajon miként végződik a sztori a valós életben?

Az élet írja a Góóól 4.-et? (Forrás: Twitter)
Az élet írja a Góóól 4.-et? (Forrás: Twitter)

A különös egybeesések sorát zárva Chicharito júliusban pont összefutott a filmben Santiago Munezt alakító mexikói színésszel, Kuno Beckerrel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik