A hannoveri hidegben összement Huszti csapattársa

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 15:57
null
Nem a méret a lényeg, de a nagy és robusztus középpályás annyira mégsem nagy (Fotó: hannover96.de)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hannover a hetekben 1.3 millió euróért szerződtette a Coritiba 190 centi magas, 88 kilós középpályását, Francát. És utóbb kiderült, hogy meg is öregedett a szokatlan zimankóban.



Legalábbis ezek az adatok szerepeltek róla a klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint. Huszti Szabolcs klubjánál azonban Mirko Slomka vezetőedző a napokban meglepetten konstatálta, hogy ezek a számok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal – legalábbis a magasság semmiképp.

A vezetőedző furcsállta, hogy az ő 187 centis magasságával hogyan láthat át az elvileg nála magasabb játékos feje fölött, majd hozatott egy mérőszalagot, amellyel megállapították, hogy Franca magassága jó lesz 181 centinek is.

„Mit mondhatnék? Meglepődtem. Az egyik fő kritérium az új játékos érkezésénél a magassága volt” – mondta a meglepett Slomka a Bildnek. A különös brazilról azóta kiderült, hogy nem 21 éves, hanem 29! Ami nagyon nem mindegy, ha egy csapat egy magas, robusztus, fiatal játékost szeretne, és helyette kap egy középmagas, nem igazán robusztus, korántsem fiatal spílert.

Franca 88 kilós tömege egyébiránt helytálló...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik