A Ferrari szuperautóját is viheti Alonso vagy Räikkönen, ha vb-t nyer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.24. 10:20
null
Az egymillió fontot érő LaFerrari (Fotó: dailymail.co.uk)
A Ferrari bemutatta azt az egymillió fontot (kb. 357 millió forintot) érő Ferrarit, amelyet annak ajánlottak fel, aki a maranellóiak autójában ülve újra világbajnoki címet tud nyerni a Formula–1-ben.

A Kimi Räikkönen, Fernando Alonso párosnak nem lesz könnyű dolga, hiszen a finn 2007-es sikere óta egyetlenegyszer sem tudott vb-elsőséget ünnepelni az olasz gyár.

A kihívás tehát hatalmas, nem csoda hát, hogy a Ferrari szerette volna egy kicsit tüzelni versenyzőit. Az olaszok felajánlották a hivatalosan márciusban bemutatott utcai autójukat, a LaFerrarit annak, aki a 2014-es idényben a maranellóiak autóját vezetve a vb-pontverseny élén tud végezni.

Bár Kiminek vélhetően még ismeretlen a 354 km/h-s végsebességre képes gépcsoda, Alonso már találkozott a 6.3 literes, V12-es LaFerrarival, hiszen a tervezés során, az év elején kipróbálhatta Maranellóban azt.

A csodaautóból egyébként összesen 499 darabot gyártanak és kizárólag olyan Ferrari-tulajok juthatnak hozzá, akik korábban már legalább öt hasonló márkájú autóval lepték meg magukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik