A fáraó átka - Eto’ót figyelmeztették, különös kastélyra csapott le

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.17. 12:46
null
Eto'o nem fél az átoktól (Fotó: 101greatgoals.com)
Samuel Eto’o kezd berendezkedni, a télen az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Sampdoriához szerződő kameruni már házat is talált magának Genova közelében, ám könnyen lehet, mellényúlt…

Samuel Eto'o nem hagyja, hogy a világ megfeledkezzen róla. Bár a kameruni új együttesénél, a Sampdoriánál eddig mindössze 131 percet töltött a pályán, gólt pedig még nem szerzett, a nemzetközi sajtó folyamatosan foglalkozik a korábban a Real Madridban, a Barcelonában, valamint a Chelsea-ben is szereplő csatárral.

A 33 esztendős Eto'o legutóbb azzal kavarta fel az állóvizet, hogy állítólag első napján összeveszett a Samp vezetőedzőjével, és kis híján le is lépett Genovából, most pedig a maradása váltott ki sajtóvisszhangot.

A kameruni ugyanis a Corriere Dello Sport beszámolója szerint nem akármilyen házat választott Olaszországban, a Portofinóban található Villa Altachiarára csapott le – pedig figyelmeztették…

25 millió euróért kelt el a villa, amelytől az olaszok a mai napig félnek (Fotó: gialli.it)
25 millió euróért kelt el a villa, amelytől az olaszok a mai napig félnek (Fotó: gialli.it)

A kastély eredetét különös történetét övezi, itt lakott ugyanis Lord Carnavon, azaz George Edward Stanhope Molyneux Herbert, akit a fáraó átka sújtott.

A legenda szerint az angol lord nyitotta fel 1923-ban Howard Carter régésszel az egyiptomi uralkodó, Tutanhamon sírját, a fáraó cserébe megátkozta a nyugalmát megzavarókat, és emiatt sorra haltak meg a feltáráson résztvevők – Lord Carnavon halálát azóta is rejtély övezi, állítólag egy szúnyogcsípés okozta a vesztét.

Az elátkozott kastély (Fotó: gialli.it)
Az elátkozott kastély (Fotó: gialli.it)

Azóta sokan jártak a kastélyban, sokáig a lord unokaöccse birtokolta a helyet, ám ő sem bírta az ijesztő falak között, a fiatal örökösnek a lépcső okozta halálát.

A legutóbbi tulaj egy modell, Francesca Vacca Agusta volt, aki a villából egyik pillanatról a másikra eltűnt, a mai napig nem találtak meg…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik