22 év börtönt kapott a brazil kapus a bestiális gyilkosságért

Vágólapra másolva!
2013.03.08. 19:28
Bruno Fernandes de Souza, a Flamengo kapusa állítása szerint nem tudott róla, hogy állapotos barátnőjét megölték, azonban a holttest eltüntetésében már maga is részt vett. Csak erős idegzetűeknek!

A 28 éves futballkapus, Bruno Fernandes de Souza 2009 májusában, egy buliban ismerkedett meg Eliza Samudióval. Az akkor 21 éves lány azonban elkövette azt a hibát, hogy teherbe esett, márpedig Bruno, akit a brazil szaksajtó a 2014-es vb-csapat egyik kapusaként vett számításba, ennek örült a legkevésbé – már csak azért is, mert a felesége sem repesett volna az örömtől, ha férje jövedelmének egy jelentős része gyerektartásra megy el.

Bruno Fernandes de Souzát fegyveresek kísérik a tárgyalásra
Bruno Fernandes de Souzát fegyveresek kísérik a tárgyalásra

Az ügyészség által feltárt bizonyítékok és a vádlottak vallomásai alapján ezt követően a következő, borzalmas dolgok történtek: Bruno és nyolc ismerőse elhatározta és kitervelte Eliza meggyilkolását. Pontosabban a futballista azt állítja, ő nem kérte a barátait, hogy ezt tegyék, de tudott róla, hogy mire készülnek, miként arról is, hogy legjobb barátja, Luiz Enrique Romao bűntársakat bérel föl, A tettesek között ott volt a futballista felesége, Dayane, Bruno több közeli barátja, de még az egyik korábbi szeretője is, sőt egy volt rendőr is, bizonyos Marcos Santos. A vallomások szerint előbb elrabolták, majd megkínozták, amiben a nyugalmazott rendőr vett részt a legaktívabban.

Eliza Samudio egy rendőrségi feljelentéssel, és kilenc hónappal korábban,terhessége elején
Eliza Samudio egy rendőrségi feljelentéssel, és kilenc hónappal korábban,terhessége elején

A bizonyítékot, azaz Eliza holttestét ezek után még el kellett tüntetni: erre pedig kapóra jöttek Bruno rottweilerei – azokkal etették meg a lány feldarabolt holttestet. A futballista – akit nem sokkal 2010 júliusi letartóztatása előtt még az AC Milannal hoztak szóba a pletykák – azt állította, hogy a részletekről csak az unokatestvérétől, Jorge Rosától tudott.

Bruno Fernandes de Souza
Bruno Fernandes de Souza

A bíróság azonban bizonyítottnak látta, hogy a futballista megrendelésére történt a szörnyű gyilkosság. Bruno ellen szólt, hogy Eliza egy hónappal korábban rendőrségi feljelentést a futballista ellen, azzal vádolva, hogy terhessége idején arra akarta őt kényszeríteni, hogy illegális gyógyszerekkel abortuszt hajtson végre. A feljelentésben az is szerepelt, hogy Bruno halálosan megfenyegette őt: „Te nem tudod, hogy ki vagyok én, és mire vagyok képes. Én a favelából jöttem!" – fenyegetőzött Bruno. Eliza a 2010 februárjában született Bruninho esetében DNS-teszt elvégzését akarta kierőszakolni, az eredmény pedig nyilvánvalóan arra kötelezte volna Brunót, hogy tetemes összegű gyerektartást fizessen.

Ez azonban már betette nála a kaput: megszületett a bestiális terv, aminek első lépéseként Bruno találkozóra hívta Elizát, hogy megbeszéljék a tartásdíjfizetés részleteit. A négy hónapon fiával érkező lányt azonban Luiz Enrique Romao és társai várták, és egy Belo Horizonte közelében lévő házba vitték, ahol Marcos Santos megkínozta, majd egy kötéllel megfojtotta a lányt. Bruninhót pedig egy szeméttárolóba tették Belo Horizontéban – ott találtak rá, most Eliza édesanyja neveli.

A gyilkosság a bizonyítékok szerint mintegy 12000 dollárba (kb. 2,76 millió Ft) került, és Brunónak 22 év, míg Romaónak 15 év börtönbüntetést jelentett. Marcos Santos tárgyalása áprilisban lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik