A szőrös osztrák vb-győzelmet érhet Rooneyéknak, de CR is örülhet

Vágólapra másolva!
2014.05.12. 18:01
null
Vb-győzelmet érhet Rooneyéknak az Eurovízió? (Fotó: dailymail.co.uk)
Szombat éjjel Koppenhágában hatalmas különbséggel megnyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált a Conchita Wurst művésznevet viselő osztrák férfi a „Rise Like A Phoenix” című számmal. A dalt és az előadást inkább nem szeretnénk kommentálni, de úgy tűnik, a futballistákat is komolyan befolyásolhatja az osztrák siker.

Az angolok kutakodtak egy kicsit, és hamar össze is fűzték Thomas Neuwirth győzelmét a világbajnoksággal.

Legutóbb 1966-ban nyerte meg az Eurovíziót Ausztria, akkor Udo Jürgens „Merci, Chérie" című klasszikusa gyűjtötte a legtöbb szavazatot. De hogy jön ez a vb-hez?

1966-ban aranyat ért az osztrák siker (Fotó: dailymail.co.uk)
1966-ban aranyat ért az osztrák siker (Fotó: dailymail.co.uk)

Úgy, hogy a majd 50 évvel ezelőtti osztrák siker alkalmával Anglia volt a világbajnok. Nem is lehet ezek után kérdés, az osztrák eurovíziós siker egyenlő az angol vb-elsőséggel.

És ha már az haszontalan statisztikák folyóján evezünk... Jürgens sikerének évében az Atlético Madrid nyerte a spanyol bajnokságot, és a Real Madrid ülhetett fel Európa trónjára egy BEK-győzelemmel. Vajon megismétli magát a történelem?

Még szerencse, hogy nem a lengyelek nyertek... (Fotó: bbc.co.uk)
Még szerencse, hogy nem a lengyelek nyertek... (Fotó: bbc.co.uk)


Ezt nem tudhatjuk, de legalább már értjük, hogy miért jutalmazták 12 ponttal a spanyolok és az angolok is az osztrák előadást...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik