A volt Arsenal-játékos Szíriába ment harcolni? - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.10. 13:24
null
A volt Arsenal-játékos fenyegetőzött Szíriában? (Fotó: dailymail.co.uk)
Lassana Diarra, a pályafutása alatt a Chelsea-ben, az Arsenalban és a Real Madridban is megforduló középpályás Szíriába utazott, ahol a felkelőkkel együtt harcol – legalábbis ezt szeretné elhitetni a világgal egy férfi.

A hét elején az arcán egy kendőt viselő férfi posztolt egy videót a FiSyria.com-ra, amelyben állítja, ő az Arsenal korábbi labdarúgója, Lassana Diarra.



A Twitteren már hetekkel ezelőtt szárnyra kaptak a pletykák, hogy a muzulmán vallású francia középpályás részt akar venni a négy éve tartó szíriai polgárháborúban, ezért több fiatal honfitársához hasonlóan ő is csatlakozik a felkelőkhöz és az al-Kaida seregeihez.

„Szíria? Persze, jó poén! Jó éjt, srácok” – írta ki Twitterre Diarra (Fotó:twitter.com/Lass_Officiel)
„Szíria? Persze, jó poén! Jó éjt, srácok” – írta ki Twitterre Diarra (Fotó:twitter.com/Lass_Officiel)

A fiatalokat csatlakozásra biztató, a nem muzulmán vallásúakat melegnek, pedofilnak és drogosnak bélyegző férfi további két videót is feltöltött a FiSyria.com-ra.

A Daily Mail információi szerint a technikusok ez alapján megállapították, hogy a felvételeken nem a Lokomotiv Moszkvát erősítő Diarra, hanem a szélsőséges beszédei miatt már jól ismert Abu Isza al-Andalusz látható.

Lass mindent tagad (Fotó: Action Images)
Lass mindent tagad (Fotó: Action Images)

Lassana Diarra ügyvédei a videó megjelenését követően azonnal kiadtak egy hivatalos nyilatkozatot, amelyben közölték, a középpályás még sohasem járt Szíriában, esze ágában sincs csatlakozni a felkelőkhöz, és jelenleg is Moszkvában tartózkodik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik