171 meccs után nyert először a legrosszabb angol csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.25. 11:39
null
A Tunstall Town dicsőséges csapata bizonyítja, hogy egyszer minden rossz sorozat megszakad… (Forrás: Metro)
Óriási eredményt ért el Anglia legrosszabb futballcsapata. 171 meccs után – amelyből 169-et elvesztett – végre győzött a Tunstall Town FC gárdája. A nagyonsokadosztályban szereplő klub 2007 szeptembere óta várta a nagy napot. Most eljött.

Szombaton véget ért a rossz sorozat, és 2–1-re nyert a Tunstall a Betley Reserves ellen.

„Mindenki eksztázisban volt, össze-vissza ugráltunk és ölelgettük egymást – mesélte George Day 50 éves játékos-edző. – A bíró is kért egy fényképet, hogy ott lehetett, amikor nyertünk.”

Nem volt egyszerű elérni ezt a győzelmet, hiszen meglehetősen rossz volt az idő, ráadásul a Tunstallból fél órával a kezdés előtt még négy játékos hiányzott. De végül szerencsésen összetrombitálták őket, és nyertek. Igaz, ez a győzelem csak arra volt jó, hogy 9 pontos hátrányban szerénykedjenek az utolsó helyen, de az edző már reménykedik.

„A jövő héten legyőzhető ellenfél ellen játszunk, és nyerhetünk, ha teljes létszámban ki tudunk állni. Egyre magasabbra törünk.”

Hát igen, már csak 12-szer kell egymás után feljutniuk, és fent is lesznek a Premier League-ben. Az edző munkája már meglátszik a csapaton. Amíg három évvel ezelőtt több mint 300 gólt kapott a védelem, idén még csak alig 40-et…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik